Canalizare si apa la Cehei si Pusta-Vale

Magazin Salajean 12 martie 2008 0

Lucrarile de introducere a retelelor de alimentare cu apa si de canalizare menajera in localitatea Cehei au depasit stadiul propus, fiind realizate investitii de 1,5 milioane de lei, desi administratia locala a primit pana acum doar un milion de lei de la Guvern pentru aceasta investitie. Potrivit unui comunicat de presa remis de Primaria Simleu Silvaniei, fondurile guvernamentale sunt disponibile prin Programul de dezvoltare a infrastructurii in spatiul rural, instituit prin Ordonanta de Guvern nr.7/2006, iar firma care a castigat lucrarea (in urma licitatiei publice) este TIM Cluj Napoca.

Prin proiect se va realiza o retea de alimentare cu apa potabila de 6.900 de metri liniari, a carei sursa este sistemul centralizat de alimentare cu apa a orasului. Punctul de racordare a fost prevazut de proiectant in zona industriala a Simleului, iar conductele sunt din polietilena de inalta densitate. In ceea ce priveste reteaua de canalizare menajera, aceasta va avea o lungime de 8.900 de metri liniari si va permite evacuarea apelor uzate inclusiv pentru casele situate mai jos decat canalul colector. Pentru ca acest lucru sa poata fi realizat, se vor monta noua microstatii de pompare.

Administratia locala intentioneaza ca, de indata ce va fi realizat cate un tronson din sistemul de apa, respectiv de canalizare menajera, acesta sa fie dat in folosinta. In acest mod, populatia va beneficia in cel mai scurt timp de investitia respectiva.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »