Canalizare la Halmasd

Magazin Salajean 5 iulie 2007 0

Autoritatile locale din comuna Halmasd au despus recent o cerere de finantare prin Programul PHARE 2005 pentru introducerea sistemului de canalizare si a unei statii de epurare.

Potrivit spuselor primarului Gavril Puscas, cererea a fost deja selectata, iar in perioada imediat urmatoare se vor aloca si fondurile necesare pentru faza de proiectare. Referitor la costurile pe care le implica acest proiect, edilul a afirmat ca o parte din ele sunt suportate din bugetul local (13,1 la suta), valoarea totala fiind de 60.000 de euro.

Un alt proiect care va prinde contur in perioada imediat urmatoare urmareste asfaltarea a 7,8 kilometri de drum in comuna Halmasd. Despre acest demers, primarul Puscas a pus ca fondurile vor fi alocate prin programul SAPARD, si ca in proiect mai sunt incluse alte cinci comune: Camar, Ip, Maeriste, Criseni si Garbou. Cat despre valoarea tuturor proiectelor, edilul comunei Halmasd a afirmat ca vor fi alocati cate 1.000.000 de euro pentru fiecare comuna in parte.

Tot referitor la infrastructura, autoritatile locale ale comunei Halmasd au in vedere construirea a trei poduri: unul in centrul de comuna si doua in satul Cerisa. Avem in vedere construirea a trei poduri, iar fondurile vor fi alocate in baza Ordonantei 7/2006. Pana in momentul de fata am primit 15 la suta din banii care vor acoperi cheltuielile pe care le implica acest proiect. In functie de evolutia lucrarilor se vor aloca si restul de bani, a adaugat primarul Puscas.

Cabinetul medicului de familie din Halmasd, in curs de reabilitare

Cabinetul medicului de familie din comuna Halmasd va fi reabilitat, incepand cu aceasta luna. Am finalizat deja faza de proiectare, iar intreaga lucrare va fi suportata de bugetul local. Am alocat suma de 30.000 de lei si speram ca lucrarile sa fie incepute cat de curand, a precizat Gavril Puscas.

In perioada imediat urmatoare se are in vedere si reconditionarea Scolii cu clasele I-VIII din comuna, proiect in valoare de 90.000 de lei. Lucrarile de reabilitare constau in schimbarea usilor si geamurilor, restaurarea sistemului de incalzire, infiintarea unui laborator si amenajarea unui teren de sport. Intregul proiect este finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, a afirmat primarul Puscas.

Un alt proiect finantat de Ministerul Educatiei vizeaza construirea unei unitati de invatamant noi pentru elevii din satul Cerisa, iar valoarea proiectului este de 355.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »