Campanie informativa impotriva faptelor de coruptie

Magazin Salajean 9 decembrie 2011 0

Campanie informativa impotriva faptelor de coruptieBiroul Judetean Anticoruptie Salaj va distribui, astazi, zalauanilor pliante si fluturasi cu mesaje privind sesizarea faptelor de coruptie, dar si riscurile savarsirii unor astfel de infractiuni. Activitatea de prevenire este organizata pentru a marca data de 9 decembrie, declarata de Organizatia Natiunilor Unite ca Ziua Internationala Anticoruptie.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Biroul Judetean Anticoruptie Salaj, ofiterii institutiei mentionate, structura teritoriala a Directiei Generale Anticoruptie, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, vor distribui materiale cu mesaje anticoruptie in municipiu. Actiunea urmareste constientizarea cetatenilor cu privire la riscurile implicarii in fapte de coruptie, precum si informarea acestora referitor la modalitatile de lupta impotriva acestui fenomen. Prin urmare, locuitorii sunt incurajati sa se opuna practicilor corupte si sa ia atitudine ori de cate ori sunt pusi in fata unei astfel de situatii, sesizand Directia Generala Anticoruptie, se arata in informatia de presa.

Coruptia reprezinta una dintre cele mai serioase amenintari la adresa statului de drept in cadrul societatii contemporane, subminand institutiile si valorile democratice, atentand la ordinea sociala si amenintand capacitatea statului de a asigura drepturi si libertati egale cetatenilor sai. Altfel spus, coruptia ne afecteaza pe toti si slabeste respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea si combaterea acestui fenomen.

Cu prilejul Zilei Internationale Anticoruptie, Directia Generala Anticoruptie isi reafirma intoleranta asupra faptelor de coruptie in randul personalului Ministerului Administratiei si Internelor si incurajeaza un comportament corect care sa corespunda motto-ului institutional Integritate pentru credibilitate. Totodata, cetatenii sunt rugati sa ia atitudine impotriva faptelor de coruptie si sa le sesizeze, ori de cate ori este nevoie, la linia verde anticoruptie 0800.806.806, la numarul de telefon al Biroului Judetean Anticoruptie Salaj: 0260-611000, sau prin e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro si salaj.dga@mai.gov.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »