Campanie de testare gratuita a hepatitei B

Magazin Salajean 7 septembrie 2011 0

Campanie de testare gratuita a hepatitei B

Medicii salajeni, indiferent de specialitate, sunt invitati sa adere la campania de testare gratuita a hepatitei de tip B derulata, pana la sfarsitul anului, la nivel national de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), cu sprijinul unei companii private si al laboratoarelor clinice din reteaua „Regina Maria”.

In cadrul campaniei respective, pot beneficia de de analize de detectare a virusului B antiHBS mai multe grupe populationale considerate de risc: femei insarcinate, pacienti cu hemofilie, cancer, tuberculoza, colita ulceroasa, boala Chron, poliartrita reumatoida, psoriazis, artrita psoriazica, spondilita ankilopoetica, precum si persoanele care au suferit interventii de transplant.

Salajenii care doresc sa fie testati in privinta hepatitei B si se incadreaza in categoriile anterior mentionate pot solicita acest lucru prin e-mail, la adresa apahromania@yahoo.com, sau la numarul de telefon 0721/304.160, intre orele 9.00 – 14.00, ori pot contacta reprezentantii zonali APAH-RO. Odata cererea inregistrata, reprezentantii APAH-RO vor expedia solicitantului un voucher (in limita disponibila) care confera gratuitate la testare catre medicul pe care pacientul il va indica, indiferent de specialitate, intrucat este obligatorie parafa medicala a acestuia. Medicul trebuie sa fi aderat la campania respectiva, pentru ca pacientul sa beneficieze de gratuitate la testare.

Daca in urma testarii va fi descoperit virusului hepatitic B in organism, pacientii vor fi indrumati catre medicii specialisti, dupa caz, pentru continuarea investigatiilor. Salajenii pot apela pentru efectuarea de analize gratuite la doua unitati medicale din Cluj Napoca, incluse in campanie: la Policlinica si Centrul de Recuperare si Fizioterapie Pasteur si la Centrul de Medicina Muncii.

Initiativa APAH-RO pentru testarea gratuita a virusui hepatitic B va fi completata cu actiuni de informare si suport, organizate periodic in grupuri sau individual, la nevoie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »