Campanie antidrog în şcolile şi cluburile din Zalău

Magazin Salajean 2 mai 2011 0

Campanie antidrog în şcolile şi cluburile din Zalău

Un proiect iniţiat de elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional Silvania (CNS) Zalău, în colaborare cu Filiala Sălaj a Crucii Roşii Române – reprezentată de director Laura Bungenţeanu, cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj – coordonator Valer Merce, şi Policlinica Salvosan Ciobanca, vrea să ţină elevii departe de droguri. Intitulat Faţă în faţă cu drogurile/Rezistă!, acest proiect a fost iniţiat în scopul informării şi prevenirii tinerilor despre efectele nocive ale consumului de droguri, în special tutun şi etnobotanice.

În cadrul programului ce se desfăşoară în perioada aprilie-mai au fost desfăşurate deja o serie de activităţi, printre care: campanii de informare la nivel de gimnaziu şi liceu, prezentări în power-point sugestive, distribuirea de insigne cu un mesaj corespunzător temei proiectului, aplicarea de chestionare, organizarea de dezbateri, proiectare de filme cu alternative ale consumului de droguri, precum şi emisiuni tv Drogurile între pro şi contra. O astfel de activitate la care au participat aproximativ 45 de invitaţi, printre care elevi, profesori, dar şi poliţişti, psihologi şi medici, s-a derulat în cursul săptămânii trecute. Potrivit organi-zatorilor proiectului, în cadrul activităţii au fost prezentate o proiectare de film şi un joc de roluri cu tematica – familia distrusă din cauza copilului mai mare care se droghează. Obiectivul a fost acela de a aduce la cunoştinţă efectele dezastruoase ale consumului de droguri şi, totodată, de a sensibiliza elevii prin filmul proiectat intitulat Recviem pentru un vis.

Sponsorii acestor activităţi sunt: Diesel, Real Invest, Mondo Gelato, Direct Target, Imago Srl, La Subsol şi Sesam, având ca parteneri media Magazin Salajean şi Focus Tv. Coordonatori ai proiectului au fost desemnaţi: directorul executiv Iulia Florian şi profesorul Mirela Chiş. Echipa de proiect este alcătuită din Sergiu Breban, Cosmin Oţet, Denisa Petric şi Dora Petrule, elevi în clasa a X-a E la CNS Zalău.

O altă activitate având ca scop informarea elevilor despre nocivitatea acestor substanţe demarează astăzi, la iniţiativa Tinerilor Conservatori Sălăjeni. Este vorba de campania Închidem magazinele de vise – stop consumului de droguri, având ca scop informarea şi susţinerea tineretului pentru a nu cădea victima acestui mare pericol. Activităţile propuse se vor derula pe parcursul unei luni, în toate liceele din municipiu, dar şi în majoritatea cluburilor şi cafenelelor din Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »