Campania de vaccinare impotriva gripei de tip A/H1N1 se extinde la intreaga populatie

Magazin Salajean 17 decembrie 2009 0

Campania de vaccinare impotriva gripei de tip A/H1N1 se extinde la intreaga populatieIncepand de marti, intreaga populatie se poate vaccina gratuit, impotriva gripei noi. Anuntul a fost facut de Ministerul Sanatatii, la cererea Comitetului National pentru Gripa.

Campania de vaccinare este astfel extinsa la intreaga populatie, prioritate avand in continuare categoriile cu risc major, adica persoanele cu varsta de peste 16 ani care sufera de boli cronice.

Vaccinarea se va efectua, la solicitarea doritorilor, in cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici, in functie de posibilitati, si in unitatile specifice de tratament, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

In judetul Bacau au fost confirmate, pana in prezent, cinci cazuri de imbolnavire cu gripa. Specialistii recomanda populatiei efectuarea vaccinului, ca fiind singura metoda sigura de prevenire a bolii.

Directia de Sanatate Publica Salaj a primit de la Ministerul Sanatatii 9.300 de doze de vaccin impotriva gripei pandemice, la care se adauga alte 1.600 de doze destinate angajatilor din structurile Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Apararii Nationale.

Cu toate acestea, la nivelul judetului nostru, s-au vaccinat mai putin de 500 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »