Campania de vaccinare antigripala se lasa asteptata

Magazin Salajean 16 octombrie 2007 0

Campania de vaccinare antigripala se lasa asteptataDesi Ministerul Sanatatii a finalizat achizitionarea dozelor de vaccin la nivel national (3,7 milioane de doze), iar campania de vaccinare a populatiei poate incepe, nu acelasi lucru putem spune si de judetul Salaj.

Potrivit purtatorului de cuvant al Autoritatii de Sanatate Putlica (ASP) Salaj, Mihai Cheseli, vaccinarea antigripala a populatiei nu poate incepe din cauza lipsei dozelor de vaccin. Desi am inaintat o adresa cu necesarul de doze, inca nu am primit nici un raspuns. In urma catagrafiei intocmite de institutie a reiesit ca ar fi necesare 40.800 de doze, din care 2.099 pentru copii si 38.701 pentru adulti a afirmat Cheseli.

Ministerul Sanatatii isi propune, anul acesta, sa vaccineze, conform indicatiilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 20 la suta din populatie.

Campania de vaccinare se va intensifica in luna noiemtrie si va continua pana in luna ianuarie a anului viitor, iar in functie de situatia epidemiologica, aceasta va putea fi prelungita pana in luna martie 2008.

Potrivit presei centrale, grupele de populatie, care vor fi vaccinate gratuit sunt: persoane cu varsta mai mare de 65 ani, tolnavi cronic (in special cei cu afectiuni cardiovasculare, respiratorii, tolnavii de diatet, cancer), personal medical (cei care acorda asistenta celor cu risc inalt), persoane adulte si copii, rezidenti in institutii de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor care gazduiesc persoane cu afectiuni cronice, salariatii institutiilor de ocrotire si a unitatilor de toli cronice, copii cu afectiuni medicale cronice pulmonare si cardiovasculare, pacientii infectati HIV, copii si adolescenti supusi terapiei cu aspirina.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »