Campania de vaccinare antigripala gratuita demareaza azi

Magazin Salajean 8 octombrie 2008 0

Campania de vaccinare antigripala gratuita demareaza azi

Prefectul Andrei Todea a participat ieri la videoconferinta in cadrul careia a fost prezentata o informare privind derularea campaniei de vaccinare antigripala gratuita a populatiei. Astfel, conform declaratiilor ministrului sanatatii publice, Eugen Nicolaescu, campania va demara in 8 octombrie si se va desfasura pana in luna decembrie a.c.. Pentru campania de vaccinare din acest an, Ministerul Sanatatii a achizitionat, la nivel national, 3,1 milioane de doze cu vaccinuri, din care 1,6 milioane de doze sunt produse in Romania, iar valoarea totala a acestora este de 33,72 milioane de lei.

Pentru derularea in bune conditii a campaniei, repartizarea vaccinurilor catre autoritatile judetene de sanatate publica a inceput din 28 septembrie 2008. In judetul Salaj exista in stoc dozele cu vaccinuri antigripale gratuite, astfel incat, incepand de maine, campania va putea fi demarata.

Grupurile tinta vizate sunt: persoanele cu risc crescut de complicatii in varsta de peste 65 de ani, persoanele institutionalizate, persoanele cu dizabilitati, adultii si copiii cu boli cronice, persoanele infectate cu HIV, copiii si adolescentii cu varste intre 6 si 18 ani si altii.

Conform declaratiilor ministrului Nicolaescu, in functie de evolutia situatiei epidemiologice, daca va fi necesar, campania de vaccinare va putea fi extinsa si pe parcursul primelor luni ale anului 2009.

Persoanele care se incadreaza in categoria beneficiarilor acestei campanii de vaccinare antigripala gratuita se pot adresa medicilor de familie, care vor face programarile acestora pentru vaccinare.

La videoconferinta organizata la sediul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, cu participarea ministrului sanatatii publice, Eugen Nicolaescu, a subsecretarului de stat Raed Arafat si a unor specialisti din cadrul MSP, au participat, din partea autoritatilor salajene, reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica, managerii si directorii medicali ai Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, managerii, directorii medicali si asistentul sef al Serviciului de Ambulanta, medicu sef si asistentul sef al UPU din Spitalul Judetean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »