Caminul Filatura – un nou look

Magazin Salajean 12 decembrie 2006 0

Caminul Filatura - un nou look Parteneriatul dintre Primaria municipiului Zalau si Asociatia Road din Anglia, a inceput acum un an si jumatate, a spus Onorica Abrudan, in conferinta de presa de ieri, 11 decembrie. Pe ordinea de zi a conferintei s-au aflat proiectele derulate in colaborare cu aceasta organizatie. Primul proiect in colaborare cu Road s-a intitulat S.O.S, iar prin intermediul acestuia, trei apartamente beneficiaza si acum de plata chiriei, suportata de asociatie. In aceste apartamente au fost cazati, in special, tineri si copii fara adapost.

Proiectul cel mai important dezbatut a facut referire la lucrarile de reabilitare a caminului Filatura, unde la parter functioneaza si Adapostul de noapte. La etajul I al imobilului va avea sediul Centrul de zi pentru persoanele varstnice Tinerete fara batranete. Noutatea va consta in infiintarea unui Adapost pentru combaterea violentei domestice – la etajul III, iar la ultimul etaj vor fi amenajate locuinte pentru tinerii dezinstitutionalizati.

Doresc sa vin cu un sprijin real pentru femeile si copiii care au parte de tratamente violente in familie. Majoritatea persoanelor abuzate nu au cui sa se adreseze, de aceea cred ca infiintarea unui astfel de adapost este mai mult decat benefica, a adaugat viceprimarul.

Primul pas in reabilitarea acestui imobil va fi facut incepand cu ziua de azi, 12 decembrie a.c., prin montarea de geamuri la toate palierele, iar valoarea este estimata la 10.000 de euro. Valoarea totala a intregului proiect este de 200.000 de euro. Cei care s-au ocupat de partea financiara a acestui proiect a fost Asociatia Road din Anglia, a carei presedinte este Paul Elliot. Finantarea se va face prin intermediul asociatiei Prader Willy, din Zalau.

Lucrarile de reabilitare vor continua si in cursul anului viitor, cand dupa estimarile viceprimarului se vor primi si fonduri europene, pentru ducerea la bun sfarsit a intregului proiect. Finantarea va veni si din partea Clubului Rotary, care prin amabilitatea presedintelui acestuia, va oferi intregului echipament de care va fi nevoie pentru a mobila Caminul Filatura.

In cadrul conferintei a fost acordata si o distinctie Prieten al orasului, presedintelui asociatiei Road. Vizibil onorat si emotionat, Paul Elliot a multumit pentru distinctia primita, precizand importanta pe care o reprezinta acest proiect demarat in colaborare cu Primaria Zalau si cu Centrul Acasa. Este primul proiect de acest gen din tara. Dorinta asociatiei noastre este ca acest proiect sa fie unul pilot, care sa se poata dezvolta si prin intermediul altor persoane, pentru a putea veni in ajutorul cat mai multor persoane, a sustinut Elliot.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »