Camerele Agricole pilot vor fi implementate

Magazin Salajean 22 noiembrie 2006 0

Directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Salaj, Zsigmond Alexandru, respectiv directorul adjunct, Vaida Bela, ne-au informat ieri, 21 noiembrie, in cadrul unei conferinte de presa ca vor cu orice pret ca una din cele cinci Camere agricole pilot din tara sa fie implementata in judetul nostru si ca vor face toate demersurile necesare in acest sens. Propunerea a fost deja facuta la simpozionul de saptamana trecuta de la Oradea, iar in cazul in care obiectivul va fi atins, urmatorul pas va fi infiintarea unui Colegiu al reprezentantilor din domeniul agricol, apoi asigurarea unei componente tehnice (specialisti) si consultanti agricoli, pentru ca aceste Camere sa se transforme, intr-o prima faza, in punte de legatura intre fermieri, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, si Ministerul Agriculturii. Directorii OJCA Salaj au tinut sa sublinieze ca oficiul pe care il reprezinta nu se desfiinteaza, ci, dimpotriva, se mareste campul de actiune al acestuia, rolul consultantului agricol fiind tocmai acela de a coordona transformarea in Camere Agricole.

De mentionat ca, la nivelul judetului Salaj, exista deja 20 de specialisti in agricultura care reusesc sa acopere in mare parte cele 52 de comune aflate in aria lor de actiune. In ceea ce priveste Consiliul de coordonare, precizam ca se doreste ca acesta sa fie compus din 60% fermieri, 20% alesi locali si 20% reprezentanti locali. Aici directorul adjunct OJCA a adaugat ca, ideal ar fi, ca procentul de 20 al reprezentantilor locali sa fie ocupat de politicieni, adaugand ca nu se doreste nicidecum politizarea Camerelor Agricole, si ca prezenta factorului politic in agricultura ar fi una benefica.

Toate aceste propuneri si proiecte se vor derula in cadru legal de anul viitor, mai exact, spre sfarsitul lunii martie si inceputul lunii aprilie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »