Camerata Academica Porolissensis Zalau – in turneu in Elvetia

Magazin Salajean 12 iunie 2009 0

Reuniunea Corala Camerata Academica Porolissensis s-a intors recent din turneul intreprins in Elvetia, unde aceasta a sustinut doua concerte in orasul Fribourg, la intoarcere coristii oferind un concert cvasi-improvizat in aer liber, in Torenfroh, o statiune aflata in jurul Szalzburgului. Concertele s-au dovedit a fi de un real succes, mai ales ca cel de la biserica colegiului Saint Michelle de saptamana trecuta s-a bucurat de aprecierea la superlativ a 400 de spectatori avizati, mai ales daca ne gandim la faptul ca in orasul Fribourg si imprejurimi activeaza aproximativ 90 de coruri la o populatie de 35.000 de locuitori, declara lect. univ. dr. Ionica Pop, de la Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj Napoca, la intoarcerea din turneu.

De remarcat este si faptul ca, desi multi dintre membrii formatiei sunt noi si foarte tineri, relatia stabilita pe scena intre dirijor si cor a fost una excelenta, iar contributiile prof. Madalina Neculau – soprana, a prof Kinga Denesi – oboi si a prof Ciprian Giurco – acompaniament pian si orga nu au facut decat sa creasca valoarea interpretarilor si asa inedite.

Turneul in discutie face parte dintr-un proiect al Academiei Muzicale Clujene si Liceul de Arta Ioan Sima , astfel ca integrarea in activitatea artistica corala, alaturi de elevi si un grup de profesori de la Liceul de Arta Ioan Sima constituie o componenta benefica de sprijinire colegiala a actului autentic, tot mai rar intalnit in zilele noastre, este de parere Ionica Pop.

Cazarea coristilor romani in Fribonrg a fost asigurata de catre membrii corului Saint Michelle, formatie care a fost oaspetele Camerata Academica Porolissensis in urma cu 12 ani, creandu-se de atunci o legatura stabila intre membrii celor doua formatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »