Calendarul obligatiilor fiscale pe 2007

Magazin Salajean 8 ianuarie 2007 0

Iar platim sau primim pentru impozitul pe venit

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a facut public calendarul obligatiilor fiscale privind impozitul pe venit pentru anul 2007, relateaza agentiile de presa, pe baza unui comunicat de presa al ANAF. Astfel, primii care trebuie sa depuna declaratii fiscale, pe 31 ianuarie, sunt cei care obtin venituri din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala si cedarea folosintei bunurilor.

Calendarul pe scurt

– cei care au obligatia de a retine la sursa impozitele pe venit vor depune declaratiile fiscale lunar, pana in data de 25 a lunii urmatoare;

– pana in data de 28 februarie vor depune fisele fiscale platitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor;

– in 15 mai vor depune declaratiile fiscale contribuabilii care au realizat in 2006 venituri din activitati independente si cei care au realizat venituri in strainatate;

– retinerea impozitului aferent venitului din transferul proprietatilor imobiliare se va face pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a realizat tranzactia.

Calendarul mai pe larg

Persoanele fizice si juridice care au obligatia de a retine la sursa impozitele pe venit, cu exceptia microintreprinderilor si a persoanelor fizice care desfasoara activitati independente, vor depune declaratiile fiscale lunar, pana in data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri. Acelasi termen se aplica si platitorilor de venituri asimilate salariilor si platitorilor de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, vanzarea bunurilor in regim de consignatie, activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial, activitati desfasurate in baza contractelor sau conventiilor civile, activitate de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara.

Microintreprinderile si persoanele fizice care desfasoara activitati independente vor depune declaratiile fiscale trimestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului.

Pana in data de 28 februarie vor depune fisele la unitatea fiscala platitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor.Tot pana la aceeasi data vor depune declaratii platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, valorificarea de bunuri in regim de consignatie, contract de agent, comision sau mandat comercial si activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile, altele decat cele impozitate cu 16 la suta. Depunerea declaratiei anuale de venit pentru asociatiile fara personalitate juridica si efectuarea platilor anticipate aferente primului trimestru al anului 2007 de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente si din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia impozitului pe veniturile din arendare si a veniturilor din activitati agricole, se vor face pana in 15 martie. Pana in 15 mai vor depune declaratiile privind veniturile realizate contribuabilii care au realizat in 2006 venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesii libere, proprietate intelectuala, transferul titlurilor de valoare) si cei care au realizat venituri in strainatate. Tot pana in 15 mai se vor depune cererile privind destinatia sumei reprezentand 2 la suta din impozitul anual pentru sprijinirea fundatiilor sau a organizatiilor nonprofit. Platitorii de venituri din dividende, dobanzi, lichidare sau dizolvare a unei persoane juridice, jocuri de noroc, premii sau pensii vor depune declaratiile pana in 30 iunie. In ultima zi a anului se va calcula, retine si vira impozitul pe veniturile sub forma de dividende. Calcularea, incasarea si retinerea impozitului aferent venitului din transferul proprietatilor imobiliare se va face de catre notar pana in data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a realizat tranzactia, iar declaratia se va depune tot de catre notari, semestrial.

Evitati birocratia, depuneti declaratiile la timp!

Laurentiu Butiri, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, ne-a declarat ca populatia, firmele si institutiile, ar merita sa tina cont de acest calendar si sa depuna la timp actele cerute de Fisc, si pentru a evita neplacerile create de cozi, inghesuiala etc..

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »