Caldura mai ieftina pentru zalauani, printr-o investitie de 130 milioane de lei

Magazin Salajean 7 septembrie 2010 0

Caldura mai ieftina pentru zalauani, printr-o investitie de 130 milioane de leiCompania maghiara RFV a castigat licitatia organizata de catre municipalitate in vederea modernizarii si intretinerii sistemului de termoficare al Zalaului, potrivit unui comunicat de presa al societatii. Astfel, in urmatorii patru ani, RFV va investi 130 milioane de lei pentru modernizarea, dezvoltarea si intretinerea pe 49 de ani a sistemului centralizat de termoficare. Dupa semnarea contractului, proiectul va incepe cu procurarea principalelor instalatii, in urmatorul sezon de incalzire serviciul fiind imbunatatit semnificativ. Noua aparatura de producere a agentului termic va fi pusa in functiune in luna august a anului viitor.

Reprezentantii companiei sustin ca datorita eficientei crescute, costul incalzirii va scadea, devenind chiar mai mici decat cel al incalzirii prin centrale individuale. In plus, consumatorii vor avea parte de apa calda 24 de ore din 24, in timp ce nivelul caldurii va putea fi reglat separat, a precizat Roland Szmola, managerul proiectului.

Aceasta este cea de-a doua licitatie pentru reinnoirea si operarea unui sistem de termoficare al unui oras din Romania castigata de catre RFV, dupa cea din Gheorgheni. Compania se bazeaza pe surse de energie reinnoibile, pe langa imbunatatirea gradului de utilizare a energiei folosita de sistem. Pentru a putea deservi consumatorii industriali, RFV planuieste sa puna in functiune un sistem cu grad ridicat de eficienta, bazat pe utilizarea tehnologiei cogenerative. Agentul termic va fi produs in mare parte de cazane ce folosesc biomasa.

Pana la Revolutie, la reteaua centralizata de termoficare a Zalaului erau racordate 21.000 de apartamente, numarul lor scazand in timp din cauza serviciului nesigur si de slaba calitate. Asa se face ca, in prezent, mai sunt bransate la sistem 750 de apartamente si 31 de institutii. Oficialii societatii se asteapta ca in doi ani, majoritatea zalauanilor sa solicite rebransarea la reteaua centralizata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »