Caldura in sistem centralizat, pana in luna mai

Magazin Salajean 19 martie 2007 0

Caldura in sistem centralizat, pana in luna mai

Nicolae Stoian, directorul tehnic al SC Uzina Electrica SA Zalau, a declarat ca furnizarea agentului termic se va face doar pe timp de noapte, pana la sfarsitul lunii aprilie, respectiv inceputul lunii mai.

Daca ar fi sa facem o comparatie cu anul trecut, mai precis cu luna noiembrie, numarul debransarilor de la apa si caldura a crescut, de la 1.224, la 1.253. Cresterea se datoreaza faptului ca in cursul acestui an, pe langa cererile de debransare au existat si cele de rebransare. Cat priveste debransarea de la agentul termic, cei care doresc sa renunte la aceste servicii au nevoie de aprobarea vecinilor, dar cel mai important este ca toate datoriile sa fie platite la zi, a precizat Stoian. Exista insa si o taxa de debransare, care va fi platita in functie de dimensiunile blocului si categoria de agent furnizat. In cazul in care debransarea este efectuata in perioada sezonului rece, consumatorul trebuie sa plateasca si o taxa pentru golirea conductei.

Reamintim ca, in cursul acestui an, se vor efectua lucrari de reabilitare si modernizare a sistemului de termoficare. In acest sens, Guvernul Romaniei a alocat Zalaului prima transa de bani, respectiv suma de 3,5 milioane lei. Investitiile realizate in sistemul de termoficare in anul 2005 si 2006 prin finantari guvernamentale au dus la cresterea eficientei sistemului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »