Căldură în şcoli şi grădiniţe, abia de săptămâna viitoare

Andreea Vilcovschi 18 octombrie 2012 2
Căldură în şcoli şi grădiniţe, abia de săptămâna viitoare

Uzina Electrică (UE) Zalău face, în aceste zile, pregătirile necesare pentru a putea începe furnizarea căldurii După cum ne-a declarat Viorel Marian, directorul UE Zalău, astăzi, reprezentanţii societăţii vor realiza probele de presiune şi de umplere a reţelelor, în vederea identificării porţiunilor cu defecţiuni.

“În funcţie de temperaturile ce se vor înregistra săptămâna viitoare, este posibil să începem furnizarea agentului termic de marţi, 23 octombrie”, a precizat Marian, care speră ca probele de presiune să nu scoată la iveală probleme majore la reţeaua din municipiu. Totuşi, dacă vremea va fi mai călduroasă, oficialul Uzinei nu exclude ca furnizarea energiei termice să fie amânată.

Altfel spus, după ce copiii s-au îmbolnăvit din cauza frigului din şcoli şi grădiniţe, sălile de clasă vor fi încălzite în perioada vacanţei, ce va începe în 29 octombrie şi se va încheia în 4 noiembrie.

Întrucât E-Star ZA Distriterm a renunţat brusc să mai activeze în municipiu, pe parcursul acestei veri, reţeaua de termoficare a fost privată de lucrări de reparaţii şi întreţinere. Ca urmare, în anumite zone, instalaţiile sunt sever afectate.

Tot în această perioadă, Uzina încheie contracte cu abonaţii preluaţi de la E-Star ZA Distriterm. Oficialii firmei de termoficare estimează că în această iarnă vor avea circa 250 de consumatori casnici, 37 de instituţii publice şi opt agenţi economici.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 18 octombrie 2012 at 15:54 - Reply

    Greseala – vacanta incepe din 5 noiembrie

  2. Olaru 14 ianuarie 2013 at 11:57 - Reply

    Pierderile de căldură însumează costuri de sute de milioane de euro la nivelul întregii tari. Dacă fiecare scoală si instituție publica ar avea o centrala proprie ar plăti mai puțin decât jumătatea din prețul căldurii pentru ca s-ar elimina pierderile pe rețele si ar folosi căldura atâta cată au nevoie atunci când este nevoie. (sărbători, sfârșituri de săptămâna, vacante …. ) Centralele termice de tip nou conform brevet 122819 OSIM se instalează în 10 – 30 zile sunt deosebit de ieftine, funcționează nesupravegheate, sunt mult mai sigure in funcționare iar investiția se realizează din sumele rezultate din înlăturarea pierderilor. Detalii Olaru 0722207396. http://olarulaurentiu.blogspot.r

Lasa un Raspuns »