Caldura da de furca tot mai multor salajeni

Magazin Salajean 27 iunie 2007 0

Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute 16 salajeni au fost doborati de canicula, luni, alte 11 persoane au avut de suferit de pe urma temperaturilor ridicate.

Potrivit purtatorului de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, Mihai Cheseli, la inceputul acestei saptamani, 11 persoane afectate de lipotimie si deshidratare au avut nevoie de ingrijiri din partea cadrelor medicale. Au fost inregistrate trei cazuri de lesin, patru de insolatie si patru cazuri de deshidratare acuta. Sase dintre acestea au fost raportate de Serviciul de Ambulanta Salaj, pacientii primind tratamentul corespunzator, a declarat Mihai Cheseli.

Cel mai grav caz inregistrat a fost cel al unui barbat de 72 de ani din Cehu Silvaniei, care a fost internat la sectia de boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean Salaj-Zalau, cu diagnosticul de meningism prin expunere la soare.

Tot in cursul zilei de luni, o femeie de 47 de ani din localitatea Babeni a fost diagnosticata cu lipotimie si hipertensiune arteriala. Victimei i s-a administrat tratamentul corespunzator, fiind tinuta sub supraveghere timp de o ora in cadrul Spitalului Orasenesc Jibou, a conchis purtatorul de cuvant al ASP Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »