Cadrele militare in rezerva din Salaj blameaza campania antiarmata

Magazin Salajean 24 martie 2009 0

Cadrele militare in rezerva din Salaj blameaza  campania antiarmata Membrii Filialei Salaj a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere (A.N.C.M.R.R) Alexandru Ioan Cuza s-au intalnit ieri, 23 martie, la Casa Armatei din Zalau pentru a participa la Adunarea Generala Anuala a filialei judetene. Printre punctele aflate pe ordinea de zi a Adunarii s-au regasit: analiza activitatii filialei in perioada aprilie 2008 – martie 2009, analiza bugetului de venituri si cheltuieli pe 2008, aprobarea planului de activitate pentru anul in curs, prezentarea proiectului de hotarare al Filialei C.M.R.R., alegerea comitetului executiv si alegerea delegatilor la Conferinta Nationala a A.N.C.M.R.. din luna mai a acestui an.

Cel mai dezbatut punct de pe ordinea de zi a fost subiectul ofensivei antiarmata promovata la diferite nivele de analiza a actualei guvernari, in contextul campaniei denigratoare si de umilire a armatei, a cadrelor militare in rezerva si in retragere, a pensionarilor militari (…), cand se incearca inducerea in imaginea publica a unor neadevaruri, a unor inventive, acuze si ineptii prin care suntem etichetati si asimilati cu tagma , a celor cu , cu noii aristocrati ai societatii romanesti, au informat membrii Filialei Salaj C.M.R.R. la reuniunea de ieri. Potrivit declaratiilor acestora de ieri, de la Adunarea Generala Anuala din Zalau, in aceste conditii, se impune o atitudine oficiala de protest, mai ales ca toate cadrele militare in rezerva si retragere, si pensionarii militari din cele 41 de filiale judetene si sectoarele Capitalei sunt consternate de aceasta atitudine nejustificata de ponegrire si blamare a lor cu o dovedita si profunda lipsa de discernamant asupra Armatei si calitatii de rezervist si pensionar militar, se mai arata in mesajul cadrelor militare in rezerva din Salaj, prezenat la intrunire sub titulatura de Stare de Alerta. Acestia au mai declarat ca cer acceptarea particularitatilor serviciului militar si disocierea totala a acestora de celelalte segmente sociale de pensionari acuzati public.

Intrunirea cadrelor militare de la Casa Armatei a fost precedata de vernisajul a doua expozitii, una de icoane pe sticla a Anei Pop, si de o a doua, de pirogravura, realizata de lt. col. (r) Ion Petran, secretarul Filialei Salaj a C.M.R.R..

S-au alaturat evenimentului subprefectul Salajului, Onorica Abrudanu, primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, comandanti de garnizoane din Salaj, presedinti si directori de organizatii civile si militare, precum si delegatul A.N.C.M.R.R., col. Dogaru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »