Cabinete medicale noi in comuna Galgau

Magazin Salajean 28 martie 2008 0

Cabinete medicale noi in comuna GalgauReteaua de iluminat public din comuna Galgau va fi extinsa, in perioada urmatoare, printr-o investitie de 50.000 de lei suportata din bugetul local, ne-a declarat primarul Eugen Codorean. Comunitatile care vor beneficia de aceasta imbunatatire a infrastructurii tehnico-edilitare sunt cele din Fodora si Barsau, unde vor fi amplasati noi stalpi cu corpuri electrice. Vom organiza licitatia in vederea desemnarii constructorului in data de 7 aprilie si, daca in cinci zile de la aceasta nu vom primi nici o contestatie, se va semna contractul cu firma castigatoare. Lucrarile vor trebui finalizate in zece zile de la inceperea lor, ne-a spus primarul Codorean.

Tot de extinderea retelei de iluminat public stradal a beneficiat si satul Galgau, aici lucrarile fiind incheiate cu putin timp in urma.

Alte doua proiecte care se afla in derulare in aceasta perioada urmaresc pietruirea a 50 de kilometri de ulite, in toate satele comunei, si reabilitarea dispensarului din centrul de comuna. Daca in primul caz intreaga investitie de 50.000 de lei este din bugetul local, pentru reabilitarea cladirii in care functioneaza cabinetele medicale, banii vin de la Guvern. Este vorba despre 80.000 de lei, care vor asigura amenajarea unui cabinet medical de familie, a unei sali de tratament si a unui cabinet stomatologic. De altfel, comuna Galgau este printre putinele din Salaj unde populatia are la dispozitie atat serviciile unui medic de familie, cat si ale unui medic stomatolog. Lucrarile de reabilitare a dispensarului vor fi finalizate in urmatoarele 20 de zile, ne-a asigurat Eugen Codorean.

Numarand tot in zile, edilul ne-a dat termenul de finalizare al altui proiect – cel prin care in centrul localitatii Galgau va fi amenajat un parc. Suma de bani alocata in acest sens este considerabila – 90.000 de lei, din care 40.000 de lei sunt din bugetul local, iar diferenta este finantare de la Ministerul Mediului. SC Rosu Impex SA Baia Mare (constructorul desemnat in urma licitatiei) va incepe lucrul saptamana viitoare, parcul urmand sa aiba alei, un spatiu de joaca pentru copii si banci.

Daca la aceste proiecte comuna sta bine, pe partea de canalizare nu toate sunt pe voia edililor. Desi au fost declarati eligibli pe Ordonanta 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale cu suma de 3,4 milioane de lei, pentru introducerea canalizarii in Galgau si ridicarea unei statii de epurare, administratia locala nu a primit pana acum nici o transa de bani. Ca urmare, proiectul este in stand by, iar cei 6,4 kilometri de conducta mai au de asteptat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »