Cabinet si locuinta pentru medicul de familie

Magazin Salajean 4 decembrie 2007 0

Cabinet si locuinta pentru medicul de familie

Pentru a putea avea medic de familie in comuna, Primaria Banisor a investit 60.000 de lei in amenajarea unui spatiu corespunzator pentru cabinetul medical si pentru ca doctorului sa-i fie oferite conditii care sa-l faca sa ramana in mediul rural. Primarul Gheorghe Pop ne-a declarat ca, pe langa incaperile in care sunt primiti si consultati pacientii, a fost amenajat un mic apartament pentru medicul de familie. Astfel, acesta este scutit de la naveta pe care ar trebui sa o faca zilnic pana la Zalau, lucru care devine dificil, mai ales in conditii de iarna. Daca nu aveam spatiu corespunzator, medicul de familie nu ar fi putut incheia contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si riscam sa ramanem fara doctor. Decat asa, am preferat sa ii punem noi la dispozitie medicului o locuinta si sa-i cream conditii bune pentru desfasurarea actului medical. In acest mod, au de castigat si locuitorii comunei, pentru ca au un medic de familie aici, la ei acasa, a spus primarul Pop.

Pubele si containere de gunoi

Un alt proiect gandit pe termen lung de autoritatile administratiei locale din Banisor priveste problema protectiei mediului si colectarea deseurilor din gospodarii. In prezent, in satele comunei functioneaza un serviciu de salubrizare, din mijloacele proprii ale administratiei locale, dar Primaria Banisor a obtinut finantare PHARE in valoare de un milion de euro pentru a moderniza si a dezvolta serviciul respectiv. Mai exact, banii europeni vor fi folositi pentru achizitionarea a doua masini pentru transportul gunoiului menajer si pubele pentru fiecare gospodarie din comuna. De asemenea, pentru a rezolva problema accesului masinilor respective in sate chiar si pe timp de iarna, primarul Gheorghe Pop intentioneaza sa amplaseze in intersectii containere. Este mai greu ca masinile sa intre pe ulitele din sate in perioada de iarna. Ca sa rezolvam aceste situatii, vom amplasa in intersectiile din localitati containere in care oamenii sa depuna sacii menajeri, a spus primarul Pop.

In momentul de fata, autoritatile administratiei locale sunt in faza de organizare a licitatiei pentru desemnarea furnizorului de pubele, containere si masini de transport. Am anuntat deja licitatia pe SEAP. Dupa ce vor fi colectate, deseurile vor fi duse la rampa de transfer care va fi amenajata la Crasna. Actualul serviciu de salubrizare merge bine, i-am facut pe oameni sa inteleaga cum trebuie colectate deseurile si s-au obisnuit ca in ziua stabilita sa aduca sacii cu deseuri pentru a fi ridicati. Dupa ce vor avea pubele la fiecare casa, va merge mult mai usor, a spus primarul Pop. Proiectul este desfasurat prin Asociatia de comune, astfel ca deseurile vor fi colectate selectiv si in Crasna, Pericei, Varsolt si Mesesenii de Jos.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »