Căpuşele trimit tot mai mulţi sălăjeni la Urgenţă

Magazin Salajean 28 iunie 2011 0

Căpuşele trimit tot mai mulţi sălăjeni la UrgenţăPeste 300 de persoane au ajuns, la finele săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău solicitând îngrijiri medicale de urgenţă. Printre cazurile deosebite se numără un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Zalău, care prezenta simptome de insolaţie, patru persoane cu vârste între 4 şi 60 de ani care au fost muşcate de căpuşe, precum şi alte şase cazuri de agresiune, între care şi o femeie de 65 de ani, ajunsă pe patul de spital.

Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti amintite anterior, Codruţa Puşcaş, ne-a declarat că, în perioada 24-26 iunie, la Unitatea de Primire a Urgenţelor au fost înregistraţi 322 de pacienţi, doar 81 dintre aceştia prezentând cazuri reale de urgenţe medicale. Patru persoane, respectiv două fetiţe de patru şi şase ani, din Zalău, un băiat de şapte ani, tot din Zalău, şi un bătrân de 60 de ani, din Găzduia, au ajuns la Urgenţă după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Aceştia au fost trataţi, fără a necesita spitalizarea. Alte şase persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 80 de ani s-au prezentat la spital cu politraumatisme prin agresiune. Între aceste cazuri se numără şi o femeie de 65 de ani, din Nadiş, diagnosticată cu traumatism cranio-facial prin cădere, plagă a frunţii, fiind internată la Secţia de Chirurgie. Medicii au sesizat poliţia în acest caz pentru a afla cine se face vinovat de nenorocirea femeii.

Deşi numărul gradelor de afară a scăzut considerabil, în cursul zilei de vineri, săptămâna trecută, un zălăuan în vârstă de 45 de ani a pierdut lupta cu temperaturile ridicate. Acesta s-a prezentat la spital, unde medicii i-au pus diagnosticul: insolaţie. Acesta a fost tratat în Urgenţă, însă nu a necesitat spitalizarea.

Dintre toate cazurile care au ajuns pe mâinile medicilor din Urgenţă, doar 65 au fost pacienţi internaţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »