Căpuşele au mai făcut şase victime în Sălaj

Magazin Salajean 21 iunie 2011 0

Căpuşele au mai făcut şase victime în Sălaj

Peste 340 de persoane au solicitat, la finele săptămânii trecute, îngrijiri medicale de urgenţă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în condiţiile în care doar un sfert dintre acestea au necesitat într-adevăr tratament în regim de urgenţă. Toate cazurile au trecut, însă, prin mâinile personalului medical, prin faptul că orice pacient intrat în Urgenţă trebuie obligatoriu consultat, indiferent dacă prezintă sau nu o urgenţă medicală.

Potrivit unui comunicat de presă remis de reprezentanţii unităţii spitaliceşti menţionate, în perioada 17-19 iunie, din numărul total de cazuri tratate, respectiv 344 de persoane, doar 91 au reprezentat cazuri reale de urgenţe medicale. Dintre acestea, şase persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) cu muşcături de căpuşă, printre acestea numărându-se trei minori. Este vorba de o fetiţă de numai un an şi 10 luni, din judeţul Cluj, o altă fetiţă de patru ani, din Comaniş, şi un băiat de şase ani, din Zalău. În ultimele trei zile din săptămâna trecută, patru persoane cu vârste între 17 şi 72 de ani au fost victimele animalelor, în trei cazuri fiind muşcate de câini, iar o persoană, de o pisică.

Şase persoane au ajuns la spital după ce au consumat cantităţi prea mari de băuturi alcoolice. Între acestea se află şi un minor de 17 ani, din Zalău, diagnosticat cu intoxicaţie acută alcoolică. Acesta a fost tratat în UPU, nefiind necesară spitalizarea.

Însă majoritatea cazurilor tratate în regim de urgenţă a fost întrunită de 73 de pacienţi cu plăgi, fracturi, traumatisme, entorse etc., în timp ce 34 de persoane au fost diagnosticate cu gastrită, gastroduodenită, enterocolită sau gastro-enterocolită. Dintre pacienţii trataţi în Urgenţă, 82 au fost internaţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »