Căderile de zăpadă menţin in alertă serviciul de deszăpezire şimleuan

Magazin Salajean 7 ianuarie 2009 0

Căderile de zăpadă menţin in alertă serviciul de deszăpezire şimleuan

Proaspetele zile ale noului an au adus căderi de zăpadă in mai tot judeţul, oferind serviciilor de deszăpezire, şansa de a-şi folosi utilajele pentru menţinerea in condiţii optime a carosabilului.

La nivelul oraşului Şimleu Silvaniei acţiunile de deszăpezire au fost executate de societatea Salubris S.A., care se află implicată intr-un contract de colaborare cu Primăria oraşului. Prima intervenţie s-a desfăşurat in data de 1 spre 2 ianuarie 2009, cand s-a utilizat material antiderapant pentru indepărtarea poleiului de pe arterele principale ale oraşului, iar in intervalul 2-3 ianuarie 2009 s-a intervenit pentru degajarea zăpezii de pe carosabil. Din informaţiile oferite de Ioan Szϋcs, directorul punctului de lucru din Şimleu Silvaniei, reiese faptul că societatea reprezentată de acesta a fost pregătită pentru intervenţie incepand cu 15 noiembrie 2008, cand aprovizionarea cu material antiderapant era realizată in proporţie de 80 la sută. Ca şi material antiderapant s-a folosit sarea procurată de la Ocna Dej, in amestec cu nisip, in proporţie de 1/1, pentru o eficienţă cat mai bună asupra poleiului.

Pe raza oraşului folosim utilajele din parcul nostru şi dispunem de o cantitate de material antiderapant de pană la 500 de tone. Utilizăm o autospecială de tip UNIMOG, dotată cu lamă şi sistem de imprăştiere a materialului antiderapant, la care se adaugă, o autobasculantă şi o volă pentru transport, un tractor prevăzut cu plug şi sistem dispersie pentru acesta. In parc mai deţinem o autospecială, pe care din păcate nu o prea putem folosi pe timp de iarnă deoarece sistemul de deszăpezire al acesteia necesită clorură de magneziu, foarte eficientă dar şi foarte scumpă. In oraş se află amplasate recipiente dotate cu material antiderapant, care pot fi rapid utilizate de cei zece muncitori ai noştri. Fiecare utilaj şi grup de muncitori au un itinerar bine stabilit, astfel că, după prima acţiune de improşcare cu nisip şi sare a carosabilului, sectoarele de trotuar, căile de acces in instituţii, cat şi canalele de scurgere de pe poduri sunt curăţate cu rapiditate pentru prevenirea trans-formării zăpezii tasate in strat de gheaţă, a declarat Ioan Szϋcs.

Deşi sectoarele de drum naţionale nu intră in jurisdicţia societăţii Salubris S.A., s-a intervenit in repetate randuri pentru tratarea cu material antiderapant a zonelor de pantă sau a zonelor in care a fost necesară tractarea vreunui vehicul impotmolit ce bloca traficul.

Cu toate că acţiunile de deszăpezire s-au incadrat in parametri optimi, ne-am confruntat cu unele probleme pentru care am solicitat ajutorul organelor de poliţie şi am făcut apel cetăţenilor in vederea eliberării căilor de acces prin mutarea autoturismelor parcate neadecvat. Pentru că in această perioadă n-au existat căderi masive de zăpadă, s-a intervenit cu două utilaje simultan, reuşindu-se a se acoperi suprafaţa oraşului in aproximativ două ore. Utilajele au fost şi sunt pregătite pentru intervenţie, in eventualitatea unor noi căderi de zăpadă, a incheiat Ioan Szϋcs.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »