Burse pentru studentii romi

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

Burse pentru studentii romi

Studentii sau viitori studenti de etnie roma pot accesa, pentru anul universitar 2010-2011, burse Roma Memorial, oferite de Fondul de Educatie pentru Romi. Bursele acopera cheltuieli legate de manuale, taxele de examen si, partial, cheltuielile de trai. In cazul in care fondurile permit, pot fi acoperite si cheltuielile de scolarizare partiale sau taxa integrala. Suma totala a subventiei nu poate depasi valoarea de 800 de Euro, intr-un an universitar, la care se adauga taxa de scolarizare. Bursele nu sunt atribuite in mod automat pentru urmatorul an universitar, dar bursierii pot aplica pentru reinnoire, cu conditia de a incheia cu succes anul universitar precedent. Pentru aceste burse sunt eligibili romii acceptati la o universitate de stat sau particulara acreditata, inscrisi ca studenti la zi, in toamna anului 2010 (pot aplica si elevii din clasele terminale de liceu, ce intentioneaza sa urmeze o facultate).

Dosarul aplicantilor trebuie sa includa: un formular de aplicare completat adecvat si o copie a actului de identitate; un document bancar oficial privind existenta unui cont in Euro; foaia matricola sau o adeverinta oficiala cu notele din semestrul I al anului universitar 2009- 2010 si din toti anii de studii universitare sau o foaie matricola oficiala pentru ultimul an academic absolvit (liceu, universitate, master sau nivel doctoral); cel putin o scrisoare de recomandare; obligatiunile contractuale completate si semnate; dovada privind acceptarea, la zi, in cadrul unei universitati de stat sau particulare acreditate, pentru anul academic 2010-2011.

Termenul limita pentru trimiterea actelor amintite anterior (cu exceptia dovezii privind inscrierea la o universitate) este 30 aprilie 2010. Adeverinta de inmatriculare, in original, emisa de catre universitatea aplicantului, in care sa se specifice ca aplicantul este inscris in anul academic 2010-2011 trebuie trimisa pana cel tarziu in 31 octombrie 2010. Termenele limita reprezinta ultima zi in care documentele pot fi trimise prin posta. Documentele expediate dupa data limita nu vor fi luate in considerare. Fiecare candidat trebuie sa isi trimita dosarul de aplicare intr-un plic separat!

Informatii suplimentare se pot obtine la urmatoarele adrese:

Institutia Prefectului Judetului Salaj, Biroul Judetean pentru Romi

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »