Burse pentru elevii saraci dar eminenti

Magazin Salajean 18 februarie 2010 0

Burse pentru elevii saraci dar eminentiUn numar de 30 de tineri cu performante scolare deosebite care provin din familii cu resurse materiale reduse vor fi sprijiniti financiar, in actualul an scolar, in cadrul unui proiect initiat de Episcopia Salajului, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, Agentia Judeteana Pentru Prestatii Sociale si Asociatia Filantropia Porolissum.

Prin intermediul profesorilor de religie, vom identifica, din fiecare scoala, elevii ce au performante dar provin din medii defavorizate. Pentru 30 dintre ei vom gasi sponsori, persoane fizice sau juridice, care sa le acorde, timp de sase luni, burse in valoare de minim 100 de lei.

Deja am identificat cativa donatori si, in masura in care acestia vor dori, valoarea bursei poate fi mai mare, dar pot fi acoperite si alte cheltuieli, precum cele cu achizitionarea de rechizite, carti, alte materiale didactice sau chiar haine. In spatele fiecarui copil va fi un donator, a precizat, ieri, Gabriel Gardan, purtatorul de cuvant al Episcopiei Salajului. Acesta a adaugat faptul ca in vara, dupa terminarea cursurilor, elevii bursieri vor beneficia de o tabara gratuita, cu durata de o saptamana, la manastirea Stramba, toate costurile fiind suportate de Episcopia Salajului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »