Burse lunare de locuri de muncă pentru sălăjeni

Magazin Salajean 13 aprilie 2011 0

Burse lunare de locuri de muncă pentru sălăjeni

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj au decis ca până la sfârşitul anului în judeţul nostru să se organizeze lunar burse pentru locuri de muncă. Prima acţiune de acest gen, care este organizată la nivelul întregii ţări, se va desfăşura în 15 aprilie. Sălăjenii vor afla care este oferta joburilor libere de pe piaţa muncii sălăjene vineri, de la ora 9.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău. Următoarele burse pentru şomeri se vor desfăşura lunar, din mai până în decembrie, în cea de-a doua zi de vineri din lună, în holul de la parter al sediului din Zalău al AJOFM. Se speră ca astfel să crească numărul şomerilor care-şi găsesc un loc de muncă.

Pentru a veni în sprijinul agenţilor economici şi al şomerilor, oferim, la nivel de judeţ, o facilitate în plus, în ce priveşte inserţia forţei de muncă pe piaţa joburilor. Pe de altă parte, pentru a creşte numărul real al locurilor de muncă vacante de pe piaţa muncii şi ţinând cont de faptul că fondurile prevăzute pentru subvenţiile destinate creerii de noi locuri de muncă sunt limitate, am hotărât să încheiem convenţii cu firmele care ne declară locurile vacante şi au participat în mod activ la bursele organizate de AJOFM, a declarat Romeo Sârca, directorul AJOFM, Sălaj.

Pentru Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Zalău din data de 15 aprilie au răspuns favorabil zece agenţi economici din 100 câţi au fost contactaţi de reprezentanţii AJOFM Sălaj. Romeo Sârca a arătat că până luni, erau declarate libere pentru acest târg de joburi 90 de locuri de muncă, lista acestora suplimentându-se ieri, cu încă 15 posturi. Anul trecut la bursa locurilor de muncă organizată în luna septembrie la Zalău s-au prezentat 23 de firme, cu 300 de locuri de muncă, cifră la care se speră că se va ajunge până vineri.

Oferta care va fi pusă la dispoziţia sălăjenilor este diversă, atât pentru studii medii, cât şi superioare, respectiv, strungar, operator maşini unelte, electrician, automatist, macaragiu, ospătar, patiser, muncitor necalificat, zidar, dar şi ingineri chimişti, mecanici, constructori şi economişti. Chiar dacă se va atinge pragul propus de joburi vacante (de 300) acesta va fi cu mult sub cererea la nivel de judeţ, pentru că Sălajul are la ora actuală 7.775 de şomeri, din care 3.354 sunt cu indemnizaţie şi 4.431 neindemnizaţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »