Burse in Franta pentru studenti si absolventi

Magazin Salajean 27 ianuarie 2010 0

Burse in Franta pentru studenti si absolventi

Studentii in ultimul an la facultatile economice ori cei care au absolvit astfel de facultati isi pot depune dosarele pentru burse de studiu la patru institutii din Franta, prin programul Copernic, respectiv Scoala Nationala de Poduri si Sosele, Scoala Nationala Superioara de Mine din Paris, Institutul de Studii Politice din Paris si Colegiul de Ingineri din Paris. Programul include 6 luni, iar beneficiarii primesc burse in valoare de 767 de euro pe luna.

Tinerii acceptati vor experimenta atat o formare teoretica, cat si una practica, intrucat vor beneficia si de stagii practice la companii precum Banque Paribas, ArcelorMittal, Renault, Electricite de France sau L Oreal, dar si altele.

Cei interesati de aceasta oportunitate trebuie sa isi trimita dosarul format din copii dupa foaia matricola din ultimii doi ani de studiu sau o copie dupa diploma de licenta, doua scrisori de recomandare de la cadre didactice si un curriculum vitae pana pe 26 februarie pe adresa www.ambafrance-ro.org/bourses.

Initial, 45 de tineri din tara vor fi alesi de un juriu independent format din reprezentanti ai programului Copernic, pe baza de dosar.

Cei alesi vor incepe programul in luna octombrie.

Programul international Copernic se adreseaza studentilor in ultimul an de studiu sau titularilor de diplome de inginer, economist sau jurist, de pana la 30 de ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »