Buletinele de vot au ajuns in Salaj

Magazin Salajean 14 mai 2007 0

Buletinele de vot au ajuns in Salaj

Pregatirea referendumului national din data de 19 mai pentru demiterea presedintelui Romaniei, la nivelul judetului Salaj, se deruleaza conform termenelor stabilite in programul calendaristic privind realizarea actiunilor referitoare la organizarea si desfasurarea acestui eveniment. Potrivit Institutiei Prefectului Judetului Salaj, prefectul Andrei Todea, in calitatea sa de presedinte al Comisiei Tehnice Judetene, impreuna cu membrii Comisiei, au stabilit care sunt actiunile ce se vor desfatura in perioada imediat urmatoare, astfel incat referendumul din 19 mai sa se desfasoare conform prevederilor legale in vigoare.

Saptamana trecuta, mai precis joi, subprefectul Vegh Alexandru si presedintele Biroului Electoral Judetean de Circumscriptie, Balazs Arpad, au fost prezenti la Bucuresti pentru preluarea buletinelor de vot, a timbrelor autocolante si a stampilelor cu mentiunea VOTAT. De asemenea, s-a stabilit ca azi, la sediul Institutiei Prefectului, sa aiba loc sedinta de instruire a presedintilor sectiilor de votare. Instruirea va fi facuta de presedintele Biroului Electoral Judetean, Balazs Arpad, si prefectul Andrei Todea. La aceasta intalnire vor mai fi prezenti si membrii Comisiei tehnice judetene.

Tot azi, prin Serviciul Judetean de Evidenta a Persoanelor, vor fi distribuite primarilor unitatilor administrativ-teritoriale din Salaj copiile de pe listele electorale permanente. De asemenea, pana miercuri, partidele politice parlamentare isi vor desemna reprezentantii pentru birourile electorale ale sectiilor de votare.

In fine, s-a mai stabilit ca, joi, sa fie distribuite presedintilor sectiilor de votare buletinele de vot, stampilele de control, stampilele cu mentiunea VOTAT, timbrele autocolante, tusul, tusierele, listele electorale suplimentare si speciale s.a.m.d.. Nu in ultimul rand, vineri, la ora ora 17, toate cele 295 de sectii de votare din Salaj vor fi preluate, sub paza, de dispozitivele Ministerului de Interne.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »