Buletine mai “deştepte” din iulie

Magazin Salajean 26 martie 2013 1
Buletine mai “deştepte” din iulie

 

 

Noile buletine, de tip european, care vor intra în vigoare de la 1 iulie, vor conţine inclusiv amprenta titularului. Totodată, cetăţenii vor putea opta pentru buletine electronice.

Cele două cărţi de identitate vor avea dimensiunile de 85,6 x 54,0 mm , format id-1, adică aproximativ cât un permis de conducere. Diferenţa dintre cărţile de identitate care sunt eliberate în prezent şi cele care vor fi eliberate de la 1 iulie nu constă doar în format, buletinele vechi având un format de ID-2 (105x74mm), ci şi prin faptul că informaţiile de pe noul buletin vor fi tipărite nu doar pe faţa acestuia ci şi pe spate. Printre datele tipărite pe noua carte de identitate se numără numele şi prenumele, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii, semnătura olografă, fotografia titularului, C.N.P-ul, adresa de domiciliu.

Cartea electronică de identitate va fi de tip smartcard şi spre deosebire de cartea de identitate normală , în aceasta, se vor înscrie în plus date în format electronic. Cartea de identitate electronică va avea şi un cip cu certificate digitale şi date biometrice ale titularului.

 

 

 

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Asa si aia de ne-am facut buletin de cateva luni 27 martie 2013 at 09:49 - Reply

    ne putem sterge la c..r cu ele, nu?
    Normal ar fi, ca si in cazul altor situatii similare (ex. permise conducere), sa isi pastreze valabilitatea.
    Ca asa putem sa ne facem buletine tot la doua-trei luni, dupa cum viseaza stiu-eu-cine noaptea.

Lasa un Raspuns »