Bugetul Jiboului, la a treia strigare!

Magazin Salajean 8 februarie 2007 0

Bugetul Jiboului, la a treia strigare!

Consilierii locali ai orasului Jibou se vor intalni azi, pentru a treia oara, ca sa discute pe fondul proiectului de buget pentru anul 2007. Reamintim ca, in cursul saptamanii trecute, cand proiectul a fost dezbatut pentru prima data, luarea unei hotarari a fost amanata din cauza banilor prea putini alocati Liceului Teoretic, fapt sesizat de catre consilierul Liviu Sampalean, care este si directorul unitatii de invatamant in cauza. Marti, consilierii s-au intalnit pentru a doua oara in problema bugetului, dar proiectul pus pe masa consilierilor nu a suferit absolut nici o schimbare. Ca urmare, a fost respins cu 7 voturi impotriva si o abtinere.

Directorul Sampalean s-a pregatit, deja, pentru ce poate fi mai rau, adica aprobarea proiectului de buget in forma prezentata initial, prin care bugetul alocat Liceului este de 2 miliarde de lei, circa jumatate din cel al anului trecut. Eu am prezentat, acolo, o argumentare pe care vad ca unii au inteles-o, altii nu. Initial am cerut ca bugetul din acest an sa fie macar la nivelul celui de anul trecut, adica 3,8 miliarde. Dar acum am mai renuntat la 800 de milioane, am zis ca renunt la unele lucrari de reparatii – ca spre exemplu cel de acoperis, ma multumesc si cu 3 miliarde, dar colegii tot nu au fost de acord, a declarat Sampalean. Consilierul a mai adaugat ca, in cazul in care proiectul va trece in forma sa initiala, cu 2 miliarde pentru Liceu, unitatea va fi blocata, respectiv descoperita total, in primavara.

Reamintim faptul ca, din cei 17 consilieri jibouani, cel putin 9 trebuie sa-si dea aprobarea pentru ca proiectul de buget sa devina realitate, adica majoritatea consilierilor in functie. Ciudat, voturile impotriva au fost inregistrate din partea consilierilor PSD si UDMR.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »