Bugetarii salajeni – spargatori de greva

Magazin Salajean 31 mai 2010 0

Bugetarii salajeni - spargatori de greva

Salajenii vor trebui sa isi amane rezolvarea unor probleme care tin de cateva institutii publice din judet, intrucat greva generala va bloca activitatea acestora. Nu toti bugetarii au decis sa protesteze.

Spre exemplu, lucratorii din primariile din Zalau, Cehu Silvaniei si Jibou, precum si alte 18 administratii de comune afiliate la Sindicatul Civitas vor fi prezenti la serviciu, cu respectarea pro-gramului de lucru, insa nu vor presta nicio activitate. Va fi asigurata doar activitatea de eliberare a certificatelor de deces. Niciunul dintre celelalte servicii nu vor functiona, ne-a declarat Gheorghe Morar, presedintele Civitas.

O situatie similara se regaseste la Consiliul Judetean (CJ) Salaj. Suntem in greva generala pe perioada nedeterminata de la prima ora a zilei de luni, sustine Danut Vultur, liderul sindicatului din institutie.

Protestatarilor li se vor adauga politistii comunitari din Zalau, precum si angajatii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Salaj. Agentii economici din judet ar putea scapa de controalele comisarilor Garzii Financiare Salaj, daca acestia vor decide sa intre in greva generala. O decizie in aceasta privinta va fi luata abia luni dimineata. Daca vom stabili ca protestam, nu vom programa controale. Daca nu, vom merge in teren, a precizat Sorin Breban, purtatorul de cuvant al Garzii salajene.

Sindicalistii sustin ca au recurs la aceasta masura de protest din cauza unor masuri inumane intreprinse de catre un Guvern disperat si sustinute cu agresivitate de catre presedintele Romaniei.

De cealalta parte a baricadei se afla angajatii din Institutia Prefecturii Salaj, cei din Directia Generala a Finantelor Publice si functionarii din Primaria Simleu Silvaniei, care au luat hotararea de a-si desfasura activitatea dupa programul normal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »