Buget excedentar la Spitalul Judetean

Magazin Salajean 17 mai 2007 0

Buget excedentar la Spitalul Judetean

Din aceasta saptamana, Spitalul Judetean Salaj din Zalau are o sectie de sterilizare noua, unica din tara care foloseste aburi in retea. Amenajarea acesteia a costat 450.000 de lire sterline, investitia fiind asigurata de organizatia britanica Medical Support for Romania. Britanicii au dorit, in cei 16 de colaborare cu spitalul din Zalau, sa rezolve problema dotarilor pentru acele compartimente care deservesc tot spitalul si apoi a sectiilor in sine.

Unitatea spitaliceasca din Zalau se pregateste sa devina Spital Judetean de Urgenta, care sa ofere servicii medicale populatiei din zona. Vrem sa devenim in urmatorii 5 ani unul dintre cele mai bune spitale de urgenta, furnizor de servicii de cea mai buna calitate, a spus, la inaugurarea sectiei de sterilizare, Ioan Muresan, directorul spitalului. Potrivit acestuia, pentru prima data din 1997 incoace, unitatea pe care o reprezinta a inregistrat un buget excedentar, valoarea fiind de 3.2 milioane de lei.

Veniturile de pe primul trimestru al anului in curs sunt de 12 milioane de lei, 90 la suta din suma fiind obtinuta in urma serviciilor prestate catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Salaj. Spitalul a mai reusit reducerea soldului datoriilor contractate in anii anteriori de la 5.6 milioane de lei la 5.1 milioane de lei si nu mai are restante catre bugetul de stat. Aceasta, ca, de altfel, si drepturile salariale ale angajatilor platite la zi sunt alte plusuri pe care le-a amintit directorul Muresan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »