Buget de criza pentru Zalau

Magazin Salajean 18 februarie 2010 0

Buget de criza pentru Zalau

Bugetul Zalaului va fi in acest an de 106,57 milioane de lei, conform proiectului de buget afisat, pentru dezbatere publica, pe site-ul primariei. Pentru veniturile proprii ale municipalitatii se estimeaza o scadere de aproximativ patru milioane de lei, in vreme ce, de la bugetul de stat, Zalaului i-a fost alocata suma de 41,5 milioane de lei, comparativ cu 53 de milioane de lei in 2009.

Daca anul trecut bugetul primariei a fost de 116,8 milioane de lei, anul acesta se estimeaza ca va fi cu circa 9 la suta mai mic, adica 106,57 milioane de lei. Conform proiectului de buget pe 2010, veniturile proprii planificate a se realiza sunt de 58,9 milioane de lei, comparativ cu 63,1 milioane de lei in 2009.

In ceea ce priveste cheltuielile municipalitatii, aproape jumatate din acestea, respectiv 51 de milioane de lei, se vor indrepta catre invatamant, 8 milioane de lei pentru asistenta sociala si patru milioane de lei pentru subventionarea transportului in comun.

Culturii ar urma sa ii revina 1, 5milioane de lei iar sportului 2,3 milioane de lei. Fondul de rulment, in valoare de circa 10 milioane de lei, va fi utilizat, conform legislatiei in vigoare, pentru investitii, se mai arata in proiectul de buget. Fondul de rulment va fi folosit pentru investitii in continuare, cum ar fi trotuar in Ortelec, pod peste Valea Sarmas, afirma Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »