Bucate salajene la targul de la Bucuresti

Magazin Salajean 1 octombrie 2010 0

Ceapa de Pericei va fi vedeta la cea de-a XVIII-a editie a Targului national organizat de catre Academia de Stiinte Agricole si Silvice, incepand de astazi si pana in 3 octombrie, intr-o reteta salajeana denumita popular Fripturita sau Tocanita de ceapa. Preparatul va fi gatit de catre Ileana Cordis, din satul Sici, comuna Pericei.

Ceapa din Pericei a intrat in Cartea Recordurilor in 2007, cand localnicii au reusit sa realizeze cea mai lunga cununa de ceapa din lume, de 4.518 metri. Ba mai mult, legumei i s-a ridicat un monument in centrul comunei, singurul de acest fel din lume, iar incepand de trei ani incoace, in Pericei este organizat Festivalul Cepei. O noua editie a acestei manifestari va avea loc in perioada 8-10 octombrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »