Brazii de Craciun, pentru toate buzunarele

Magazin Salajean 17 decembrie 2009 0

Brazii de Craciun, pentru toate buzunarele

Zalauanii care-si doresc in casa un pom de Craciun trebuie sa scoata din buzunar cel putin 30 de lei pe bucata. Preturile insa cresc in functie de inaltimea si coroana bradului, un exemplar argintiu, de aproape trei metri si cu o coroana bogata, ajungand sa coste pana la 250 de lei.

Bineinteles, preturile sunt negociabile.

Inca de saptamana trecuta, la Zalau au aparut spre vanzare brazii de Craciun, cu preturi in functie de inaltimea si bogatia coroanelor. In cinci locatii a dat municipalitatea cale libera comerciantilor.

Si anume, pe bulevardul Mihai Viteazul – la Troita, pe platoul de langa Sala Sporturilor, pe strada 22 Decembrie – langa parcarea mare, pe strada Corneliu Coposu la intersectia cu strada Avram Iancu si pe strada Avram Iancu – in zona statiei Taxi.

In toate aceste zone, pomii de Craciun au aproximativ aceleasi preturi. Un brad argintiu romanesc, intre 1,2-1,4 metri costa in jur de 30 de lei, in timp ce, pentru cei intre 1,5 si 2 metri preturile se invart in jurul sumei de 70 de lei bucata.

Cei de import, cu o coroana plina, sunt ceva mai piperati la pret. Pentru un astfel de brad, preturile incep de la 80 de lei si ajung pana la 250 de lei. Persoanele care doresc tot anul un brad isi pot lua un exemplar la ghiveci, care costa aproximativ 80 de lei. Insa, dupa cum ne-au spus comerciantii, pretul brazilor de Craciun se negociaza.

Chiar si de pe internet se pot achizitiona brazi de Craciun, care, in mod surprinzator sunt mult mai scumpi decat cei vanduti in piata. Avantajul este ca aici se gasesc peste 14 feluri de brazi.

Preturile variaza in functie de inaltime, cel mai ieftin bradut intre 50 si 90 cm fiind de 83 de lei. Sunt si brazi intre unu si doi metri, in functie de preferinte. Insa odata cu inaltimea, creste si valoarea bradului.

Astfel, cel mai inalt si totodata cel mai scump brad este de opt metri si costa nu mai putin de 13.500 de lei. Acesti brazi sunt de tip Abies Nordmanniana si provin din zona Muntilor Caucaz.

Pe langa bradul de Craciun trebuie luat in calcul faptul ca vor exista cheltuieli si pentru ornamente care pot ajunge pana la 100 de lei. Majoritatea magazinelor si-au expus de ceva vreme oferta cu tot felul de ornamente necesare sarbatorii de Craciun. Si bineinteles, preturile difera de la un magazin la altul.

Astfel, bomboanele pentru pom costa intre trei si 15 lei, in timp ce un glob frumos pictat trece usor de 10 lei. Nici pentru betea costurile nu sunt prea mici: de la 5 lei si pana la 35 de lei pentru doi metri lungime. Amintim si de instaltiile luminoase de brad care ajung chiar la 150 de lei si de suporturi care de care mai ingenioase.

Totodata, magazinele au pus in vanzare si diferite obiecte decorative de sarbatori: oameni de zapada, candele in forme de ingeras, Mos Craciun sau ren, globuri in forma de cizma, decoratiuni pentru usa, coarne de ren cu lumini si muzica si ciorapi cu tablita, tocmai bune sa incante privirile si sa aduca un zambet pe fetele tuturor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »