Bonus pentru medicii care prescriu retete electronice

Magazin Salajean 20 iunie 2012 0

Bonus pentru medicii care prescriu retete electronice   Pentru a incuraja introducerea retetelor electronice in sistemul sanitar, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a intocmit un proiect de modificare a Contractului Cadru pe 2012 potrivit caruia medicii cu peste 70 la suta prescrieri electronice, incepand cu 1 iulie, vor primi lunar, numai in 2012, un bonus de 100 de lei. De asemenea, pentru fiecare pacient caruia i se va elibera cardul de sanatate cu datele completate se va acorda un bonus de 5 lei.

Proiectul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) privind acordarea asistentei medicale in 2012 este deja postat pe site-ul institutiei, pentru dezbatere publica, si stipuleaza, printre altele, acordarea de bonificatii pentru medicii care aleg sa treaca de la reteta pe hartie la cea in format electronic. Masura se vrea ca o incurajare pentru introducerea retetei electronice in sistem. Mai exact, pentru serviciile a caror plata se realizeaza prin tarif pe serviciu exprimat in lei se acorda bonusuri numai pentru semestrul II al anului 2012 dupa modelul de mai jos: un medic cu lista proprie de asigurati care are lunar prescriptii electronice care sunt mai mult de 70 la suta din totalul retetelor date pacientilor primeste un bonus de 100 de lei pe luna; pentru prescriptii electronice reprezentand intre 50 – 70 din numarul total al prescriptiilor medicale recomandate in cadrul unei luni se acorda 50 de lei pe luna, iar pentru eliberarea cardului national de sanatate, cu completarea datelor medicale, se acorda cate 5 lei pentru fiecare asigurat.

Reamintim ca medicii salajeni pot prescrie, incepand din luna curenta, retete electronice pacientilor, acest lucru devenind obligatoriu cu prima zi a lunii viitoare. Reteta electronica, dar si dosarul electronic al pacientilor, sunt considerate de reprezentantii Ministerului Sanatatii mai avantajoase, deoarece ofera o siguranta a tratamentului si un risc redus de complicatii prin evitarea erorilor de prescriere si prin acuratetea informatiei.

Pentru a putea utiliza aceste retete in sistem, fiecare furnizor de servicii medicale va trebui sa aiba dotarea necesara in acest sens.

La pachet cu cardul de sanatate

De asemenea, incepand cu trimestrul al treilea din 2012 va incepe distribuirea cardurilor nationale de sanatate. Primele carduri vor ajunge in Arad, aceasta fiind judetul pilot desemnat pentru aceasta operatiune, a declarat Claudiu Barsan.

In Salaj, sunt aproximativ 200.000 de asigurati care vor primi carduri de sanatate. Distribuirea lor se va face esalonat, intrucat la nivel national sunt foarte multi asigurati care trebuie sa primeasca acest document, lucru foarte greu de realizat din punct de vedere tehnic, a declarat presedintele CJAS Salaj.

Cardul national, impreuna cu prescriptia electronica si cu dosarul electronic (preconizat pentru 2013, n.r.), fac parte din Platforma informatica a asigurarilor de sanatate

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »