Bonus pentru medici, în funcţie de performanţă

Magazin Salajean 3 martie 2011 0

Bonus pentru medici, în funcţie de performanţă

Ministerul Sănătăţii intenţionează să iniţieze un program pilot de finanţare suplimentară a medicilor din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale, care să fie finanţat din bugetul local al administraţiilor locale sau judeţene. În acest sens, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene şi a celor din Asociaţia Municipiilor din România să transmită până în 15 martie lista autorităţilor administrative locale interesate să susţină un astfel de program, astfel încât Ministerul Sănătăţii să înceapă demersurile necesare pentru elaborarea cadrului legal.

“Am unele semnale că există autorităţi locale care vor să se implice şi să găsească soluţii pentru plata medicilor în funcţie de performanţă şi de apreciarea pacienţilor. Sigur că nu toate autorităţile locale vor susţine un astfel de program, dar va fi un început. Nu am renunţat la ideea de a plăti personalul medical în funcţie de performanţă. Cred, în continuare, că avem un corp medical bine pregătit, cu medici care fac performanţă şi care, pentru aceasta, merită venituri suplimentare“, a declarat ministrul Cseke Attila.

Dacă autorităţile locale sunt interesate de a susţine un astfel de program, Ministerul Sănătăţii ar putea iniţia începând cu luna mai un proiect de act normativ care va crea cadrul legal necesar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »