Bone pe banii statului

Magazin Salajean 22 octombrie 2007 0

Parintii vor primi bani de la stat pentru a angaja o bona care sa aiba grija de copiii sub trei ani. Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse (MMFES), intentioneaza sa elaboreze un proiect de lege care prevede acordarea unei sume de bani familiilor cu pana la patru copii, pe care parintii sa o foloseasca in scopul ingrijirii copiilor sub trei ani.

Astfel, parintii vor putea apela la o bona care se va ocupa de ingrijirea copilului si care va fi aleasa si platita de autoritatile locale. Proiectul de act normativ va fi elaborat in urma unei cooperari intre Romania si Finlanda in domeniul protectiei copilului.

Potrivit presei centrale, Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului (ANPC) are un twinning cu Finlanda, care este pe final, in urma caruia va fi elaborat un proiect de act normativ care vorbeste despre ingrijirea copilului sub trei ani. Exista chiar si discutii cu Ministerul Educatiei pe aceasta teama.

Prin acest act normativ se urmareste descurajarea creselor si incurajarea ingrijirii la domiciliu.

Directorul executiv al Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj, Matolcsi Elisabeta, ne-a declarat ca, pentru moment, proiectul de afla in stadiul de concept al Ministerului Muncii. In judetul Salaj exista 4.495 de copii cu varste cuprinse intre 2-3 ani, ai caror parinti vor beneficia de bone platite din banii statului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »