Bone de stat pentru copii de pana in clasa a IV-a

Magazin Salajean 10 septembrie 2008 0

Bone de stat pentru copii de pana in clasa a IV-a

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a initiat un proiect de lege care prevede infiintarea, organizarea si functionarea anumitor servicii publice de ingrijire pe timpul zilei a copiilor, pana cand acestia vor absolvi clasele primare. Concret, copiii ar putea beneficia de ingrijire si educatie timpurie pana la varsta de trei ani, desfasurarea de activitati in afara orelor de gradinita sau de scoala, pana la absolvirea clasei a IV-a primare, precum si desfasurarea de activitati de sprijin, consiliere si informare pentru parinti. Inscrierea copiilor intr-un astfel de serviciu s-ar putea realiza pe tot parcursul anului, parintii trebuind sa depuna cererea la compartimentul specializat al autoritatii administratiei publice locale. Din punct de vedere administrativ, se intentioneaza infiintarea unor centre de ingrijire, dar se intrevede si posibilitatea ingrijirii la domiciliu de catre persoane acreditate.

Serviciile de ingrijire a copilului pe timpul zilei organizate la domiciliul bonei sau la cel al copilului(in acest caz, bonele au statut de baby-sitter) sunt servicii prestate pentru copii de toate varstele, pana la absolvirea clasei a IV-a primare, bonele din sistemul public fiind angajate ale autoritatilor administratiei publice locale ale municipiilor, oraselor si comunelor. Indiferent daca isi desfasoara activitatea in sistemul public sau privat, acestea beneficiaza de formare si asistenta de specialitate din partea angajatorului.

Intentia Ministerului Muncii, prin acest proiect, este de a facilita educatia timpurie a copiilor, oferind sustinere parintilor care studiaza sau muncesc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »