Bodyguard pentru postas

Magazin Salajean 23 februarie 2010 0

Bodyguard pentru postasCa urmare a numarului tot mai mare de factori postali agresati de persoane necunoscute in momentul distribuirii pensiilor, Politia va suplimenta efectivele de politisti care patruleaza pe traseele de deplasare a postasilor si va desfasura activitati de instruire si pregatire privind autoapararea. Obiectivul protocolului este cresterea sigurantei banilor si bunurilor pe care subunitatile postale le pastreaza, depoziteaza, manipuleaza si transporta, precum si sporirea protectiei pentru lucratorii postali si clientii Postei Romane.

De asemenea, Posta Romana va face demersuri pentru crearea posibilitatii achitarii pensiilor in sedii ale autoritatilor locale, precum si pentru insotirea factorilor postali de catre politisti comunitari ori alte persoane desemnate de autoritatile locale, pentru asigurarea unui climat sporit de siguranta in zone care prezinta riscuri potentiale pentru lucratorii postali, se arata intr-un comunicat de presa remis de IGPR.

In plus, in vederea reducerii riscurilor la care pot fi expusi factorii, Politia va organiza deplasarea acestora in sectoarele de distribuire, cu mijloace de transport. Lucratorii Postei vor fi dotati cu mijloace tehnice de autoaparare si localizare, se mai arata in comunicatul IGPR. Noul protocol de colaborare, care are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, va intra in vigoare peste cateva zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »