Blocul destinat familiilor din E24 asteapta receptia de la Bucuresti

Magazin Salajean 15 noiembrie 2007 0

Blocul destinat familiilor din E24 asteapta receptia de la Bucuresti

Pentru ca maine se implineste termenul la care ar trebui receptionate lucrarile de amenajare a blocului ce trebuie dat in folosinta fostilor locatari din imobilul E24, distrus intr-o explozie din 14 septembrie, autoritatile locale municipale au solicitat de la Agen?ia Nationala pentru Locuinte (ANL) stabilirea unei comisii care sa declare investitia finalizata. Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca cel putin amenajarea interioara a blocului va fi gata astazi, 15 noiembrie fiind termenul pe care l-a dat pentru incheierea lucrarilor firma constructoare. Primaria Zalau a trimis catre ANL o adresa prin care a cerut fixarea unei date pentru receptia blocului ce va fi dat in folosinta celor 19 familii care au locuit in imobilul E24 si stabilirea unei comisii care sa se ocupe de aceasta. Asteptam raspunsul de la Bucuresti si, de indata ce il vom primi, se va face receptia si apoi darea in folosinta a apartamentelor. Lucrarile la acest bloc sunt in stadiul de finisaje. Termenul de finalizare pe care si l-a propus constructorul este ziua de 15 noiembrie, adica maine (astazi, n.r.). Interiorul apartamentelor este realizat, chiar daca mai raman finisaje la exteriorul cladirii, a spus purtatorul de cuvant.

Autoritatile locale din Zalau au fost nevoie sa trimita solicitarile sus amintite la ANL intrucat cele 19 locuinte se afla intr-un imobil ce avea, initial, destinatia de bloc ANL, destinatie ce a fost schimbata deja in locuinte de necesitate. Perioada pentru care sunt alocate apartamentele fostilor locatari ai blocului E24 este de maxim 5 ani, dupa care ele vor reveni la statutul initial.

Blocul are sase locuinte cu doua camere si 18 cu o camera. Consilierii locali ai Zalaului au hotarat deja care sunt familiile care vor primi apartamente cu doua camere si care cu o singura incapere, tinand cont de numarul membrilor din fiecare familie. Astfel, apartamentele mai spatioase le vor primi sase familii cu copii.

Chiria pe care o vor plati cele 19 familii in cei 5 ani cat vor locui in acest bloc va fi stabilita in functie de veniturile pe care le au familiile.

Pana acum, termenul de finalizare a lucrarilor la imobilul respectiv a suferit cateva modificari succesive. Astfel, prin contractul initial semnat intre autoritatile locale si firma constructoare, era prevazut ca investitia sa fie finalizata in ianuarie 2008. Dupa tragedia din 14 septembrie, cand 19 familii au ramas fara locuinte in urma unei explozii a blocului in care locuiau, autoritatile locale din Zalau si constructorul s-au inteles ca blocul sa fie terminat mai repede, in noiembrie.

Totusi, au mai existat cateva schimbari ale datei de finalizare a lucrarilor, dat fiind ca cele 19 familii au ales modul in care se fac finisajele in incaperi. Este vorba de finisaje cu gresie si faianta, si nu cu linoleum, care s-ar fi facut mult mai repede. Daca nu ar fi existat aceste cereri ale oamenilor, blocul ar fi putut fi receptionat in primele zile ale lunii noiembrie.

Reamintim ca, in Zalau, 19 familii au ramas fara locuinte dupa ce o explozie a distrus, in 14 septembrie, un bloc intreg (E24), locatarii reusind sa salveze doar acte, bani, imbracaminte si obiecte de uz electrocasnic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »