Biserica Ortodoxa din Treznea va fi reabilitata

Magazin Salajean 15 mai 2007 0

Primarul comunei Treznea, Emanoil Stanciu, ne-a declarat ca, pe parcursul a trei zile, vor avea loc licitatii pentru desemnarea firmelor care vor efectua o serie de lucrari de reabilitare in comuna. Prima licitatie a avut loc in cursul zilei de ieri, pentru desemnarea firmei prin intermediul careia se vor efectua lucrari de reabilitare a Bisericii Ortodoxe, a spus Stanciu.

Potrivit acestuia, lacasul de cult a fost ridicat inainte de 1900, iar firma constructoare va demara lucrarile in aproximativ 10-15 zile. In ceea ce priveste costurile pe care le implica proiectul, Stanciu a afirmat ca sunt in valoare de 160.000 lei, bani alocati de Guvernul Romaniei.

A doua licitatie programata in aceasta saptamana este pentru demararea lucrarilor de reparatii ale sediului Caminului Cultural unde la ora actuala functioneaza si Primaria. Pentru acest proiect a fost alocata suma de 53.000 lei, din bugetul local si cu sprijinul Consiliului Judetean Salaj, a adaugat edilul.

O problema cu care se confrunta atat cetatenii, cat si administratia locala este lipsa unui sediu propriu al Primariei, desi s-au facut multe demersuri in acest sens. S-au facut demersuri in anii 1995-1996 pentru a avea un sediu, insa din motive necunoscute nu s-a putut duce la bun sfarsit proiectul. Va trebui sa il refacem , astfel ca, in cursul anului viitor, sa putem sa avem propriul nostru sediu, a precizat Stanciu.

Prin intermediul firmei care va castiga cea de-a treia licitatie se are in vedere inceperea lucrarilor la Scoala Generala. Proiectul este finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii cu suma de 150.000 lei.

Pentru lunile iunie-iulie, se doreste demararea lucrarilor ce vizeaza aductiunea de apa in comuna. Proiectul este deja in faza de finalitate, iar sprijinul financiar a venit din partea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, aproximativ 900.000 lei. De asemenea, pentru luna viitoare este programata o licitatie pentru a putea incepe lucrarile de constructie a unui pod pe drumul comunal 71, care face legatura intre Treznea si Romanasi. Investitia se va face pe Ordonanta 7/2006 si se ridica la suma de 350.000 lei. In prima faza, cea de proiectare, am primit aproximativ 35.000 lei. Se mai are in vedere, tot pe DC 71, asfaltarea unei portiuni de 3 kilometri. Suma a fost aprobata de Consiliul Judetean si s-au efectuat deja doua studii de fezabilitate, a conchis primarul.

Ordonanta 7/2006 instituie Programul de dezvoltare a infrastructurii in mediul rural, in vederea imbunatatirii situatiei socio-economice a locuitorilor de la sate. Programul se aplica din 2006 pe o perioada de 3 ani, cu posibilitate de prelungire, cuantumul total al sumelor acordate in perioada 2006-2008 neputand depasi 1 miliard lei. Pentru finantarea proiectelor cuprinse in acest program, se acorda administratiilor locale sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »