Biserica intinde o mana persoanelor dependente de consumul de alcool

Magazin Salajean 20 octombrie 2010 0

Biserica intinde o mana persoanelor dependente de consumul de alcool

Centrul de Consiliere si Informare Sfantul Nicolae din Zalau, primul centru din judetul Salaj dedicat persoanelor dependente de consumul de alcool, a fost inaugurat ieri, de conducerea Episcopiei Salajului prin Asociatia Filantropia Porolissum si cu binecuvantarea si in prezenta Preasfintiei Sale, Dr. Petroniu Florea.

Activitatile propuse in acest centru sunt indreptate in principal catre persoanele dependente de consumul de alcool si catre membrii familiilor acestora.

Ne propunem, asadar, sa ajutam cat mai multe persoane dependente de alcool ca sa devina abstinente, sa sprijinim familiile dependentilor in procesul de recuperare, sa ii ajutam sa invete cum sa gestioneze cat mai eficient situatiile generate de efectele consumului de alcool. De asemenea, ne propunem informarea a cat mai multe persoane despre ceea ce inseamna cu adevarat consumul de alcool si efectele acestuia pe toate planurile, sustine pr. Claudiu Nechita, coodonator al acestui program, alaturi de psiholog dr. Melania Gardan si psiholog Adina Florian.

Potrivit sursei citate, in acest program au fost cooptati voluntari formati sau in curs de formare la Centrul Sf. Dimitrie Basarabov din Cluj-Napoca. Acestia vor oferi in mod gratuit serviciile de consiliere si informare.

In activitatea de consiliere, echipa de interventie multidisciplinara se ghideaza dupa Modelul Minnesota, care presupune o abordare bio-psiho-socio-spirituala de recuperare in cazul adictiilor. In acest sens, centrul din Zalau are toata deschiderea si spijinul echipei de profesionisti de la Centrul Sf. Dimitrie Basarabov pentru recuperarea persoanelor dependente de alcool sau droguri din cadrul Asociatiei Christiana din Cluj-Napoca.

La acest eveniment au participat si autoritatile judetene, si anume, reprezentanti ai Consiliului Judetean Salaj, Primariei Municipiului Zalau, Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Salaj, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directiei de Asistenta Sociala si Comunitara Zalau, Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj, Directiei de Sanatate Publica, Colegiului Medicilor Salaj, Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Directiei pentru Cultura si Patrimoniul Cultural National Salaj si ai mass-mediei locale.

De asemenea, la inaugurare a fost prezent si directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj, Matolcsy Elisabeta, care le-a inmanat coordonatorilor centrului un certificat de acreditare pentru furnizarea serviciilor sociale, mentionand ca din cele 89 de servicii sociale existente la nivel de judet, 26 sunt culte religioase.

Prin urmare, toti cei care cauta consiliere in probleme de consum de alcool pot sa se prezinte la sediul Centrului de Consiliere si Informare Sfantul Nicolae, pe strada Andrei Saguna nr. 6., din municipiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »