Biletele de tratament au fost suplimentate cu 978

Magazin Salajean 15 august 2007 0

Biletele de tratament au fost suplimentate cu 9783.552 de bilete de tratament au fost repartizate de Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) pe anul 2007, pentru pensionarii salajeni. Pentru seria 1 ianuarie- 8 august 2007au fost repartizate la bai, a declarat Maria Tiriac, sef Servicu Cotizare din cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj.

Numarul de cereri inregistrate de la inceputul acestui an este de 6.084, din care 528 sunt pentru luna august. Totodata, Tiriac a specificat faptul ca de la inceputul anului si pana acum au fost distribuite 2.409 de bilete de tratament, din care 204 au fost pentru luna iulie.

Pe fondul numarului mare de cereri primite de la pensionari, CJP Salaj a cerut o suplimentare a biletelor de tratament cu 978. Cele mai multe solicitari au fost pentru statiunile Felix, Bizusa, Covasna, Sovata, Baile Herculane, 1 Mai, Caciulata, Geoagiu, Moneasa, Ocna Sugatag si Buzias.

Cea de-a XIII-a serie de eliberare a biletelor de tratament va incepe in data de 19 august si se va termina in 29 august.

CJP Salaj a preluat deja 37.211 carnete de munca

Referitor la procedura de preluare din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul de pensii, anterior datei de 1 aprilie 2001, si a veniturilor salariale aferente, Maria Tiriac a specificat ca, pana in momentul de fata, au fost preluate 37.211 de carnete. Dintre acestea, 26.800 de carnete s-au aflat in evidenta Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), 650 de documente aflate la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj si alte 650 existente la institutiile publice.

Potrivit aceleiasi surse, in paralel cu activitatea de preluare a carnetelor de munca de la institutiile publice, se desfasoara si cea de primire a documentelor de la persoanele fizice. Desi aceasta activitate a inceput de luna iunie, pana in momentul de fata au fost primite doar 30 de carnete.

De mentionat ca pensionarii, somerii, salariatii si persoanele asigurate prin contract si nici acele persoane care nu au lucrat inainte de aprilie 2000 nu trebuie sa se prezinte la ghiseele Casei Judetene de Pensii.

Documentele se depun insotite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care sa rezulte codul numeric personal, la ghiseul 6 de la parterul cladirii Casei de Pensii Salaj. In cazul persoanelor care locuiesc in orasele Simleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei si comunele cu satele apartinatoare, acestea va trebui sa predea carnetele persoanei imputernicite de primarul orasului sau comunei respective. Restituirea carnetelor de munca se face prin posta sau personal, dupa prelucrarea si introducerea lor intr-o baza de date, cu confirmare de primire, la domiciliu pe care il declara proprietarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »