Bilantul activitatii AJOFM Salaj

Magazin Salajean 11 decembrie 2007 0

Bilantul activitatii AJOFM Salaj

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj a platit in acest an ajutoare de somaj in valoare de circa 6,5 milioane de lei, alte aproximativ 10 milioane fiind acordate ca si plati compensatorii pentru persoanele disponibilizate, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Mircea Pop, directorul institutiei. In ceea ce priveste masurile active de ocupare a fortei de munca, acestea au scos din bugetul agentiei alte 4,5 milioane de lei. In opinia lui Mircea Pop, un real succes in 2007 l-au reprezentat subventiile acordate de AJOFM pentru ocuparea temporara a somerilor din mediul rural care, desi s-au ridicat la un milion de lei, au dus la angajarea a circa 1.000 de persoane.

De mentionat ca in acest an AJOFM Salaj a organizat sapte burse a locurilor de munca, dintre care doua la cererea unor agenti economici. Este vorba de bursa organizata pentru compania Bechtel, cea care construieste autostrada ce va trece si prin Salaj, respectiv o alta bursa organizata de curand pentru ACE, o firma ce va produce la Jibou conductori electrici pentru autovehicule si care va angaja circa 500 de persoane din zona. Bursele din 2007 au dus la angajarea a circa 400 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

O alta compomenta importanta a activitatii AJOFM pentru anul in curs a vizat formarea profesionala. Agentia a organizat 18 cursuri de formare profesionala pentru 434 de someri, din care 117 din mediul rural. Cele mai cautate cursuri au fost cele de agenti de paza, urmate de cele din domeniul alimentatiei (cofetar, bacatar, patiser).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »