Bilant de final de an la Jandarmerie

Magazin Salajean 24 decembrie 2008 0

Bilant de final de an la Jandarmerie

Pentru final de an, Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Menumorut Voievod Salaj si-a intocmit bilantul privind activitatea pe anul 2008. Astfel, in perioada analizata, structurile IJJ Salaj au actionat pentru cresterea gradului de siguranta a cetateanului prin intrebuintarea eficienta a structurilor de ordine publica in zonele de competenta, inclusiv in mediul rural, continuarea implementarii mecanismelor institutionale de management al organizatiei pe principiile eficientei, eficacitatii si calitatii, realizarea unui sistem integrat de ordine si siguranta publica care sa includa si dispozitivele de paza si protectie ale obiectivelor din competenta inspectoratului etc..

Misiunile de asigurare, restabilire si mentinere a ordinii publice, precum si cele in cooperare/colaborare cu alte institutii au fost in numar de 2.539, si anume: misiuni de asigurare a ordinii publice – 596, misiuni de restabilire a ordinii publice – 391, misiuni de mentinere a ordinii publice – 770 si actiuni executate in cooperare/colaborare cu alte institutii – 891. Pe linia indeplinirii misiunilor de ordine publica in anul 2008 au fost aplicate 853 de sanctiuni contraventionale in valoare de 170.230 lei, au fost constatate 104 infractiuni si au fost prinsi 128 de infractori, ne-a comunicat Vasile Bocea, prim adjunct al inspectorului general al IJJ Salaj.

In perioada supusa evaluarii, IJJ Salaj a asigurat paza si protectia institutionala pentru un numar de 15 obiective din competenta, pentru opt instante judecatoresti si parchete, patru obiective financiar-bancare si trei obiective apartinand MIRA. Pe linia misiunilor de paza si protectie institutionala, structurile specializate ale IJJ Salaj au reusit eficientizarea acestei activitati, care s-a concretizat prin asigurarea pazei si protectiei unui numar de 1.978 transporturi de valori, executarea unui numar de 1.609 misiuni de asigurare a pazei si protectiei transporturilor de corespondenta clasificata, asigurarea pazei si protectie unui numar de 14 transporturi cu caracter special. Efectivele care au asigurat paza si protectia au aplicat un numar de 101 sanctiuni contraventionale in valoare de 11.900 lei, in crestere comparativ cu anul 2007. Pentru anul 2009, IJJ Salaj a va inaugura o baza sportiva Mesesul. Deschiderea va avea loc in primavara, pe data de 3 aprilie.

Cadouri din partea jandarmilor salajeni

In prag de sarbatoare, cadrele IJJ Salaj s-au deplasat in localitatea Cehu Silvaniei, unde au oferit copiilor de la Complexul de Servicii Comunitare Cehu Silvaniei pachete cu dulciuri si fructe, achizitionate prin contributia benevola a cadrelor unitatii. Copiii, la rindul lor, au multumit jandarmilor pentru cadourile oferite prin prezentarea unui scurt program de colinde.

Jandarmii vor petrece sarbatorile de iarna la datorie

Peste 50 de jandarmii vor petrece sarbatorile de Craciun in strada, asigurand ordinea si linistea publica atat in municipiul Zalau, cat si in alte localitati din judetul Salaj. Astfel, in perioada 23 – 26 decembrie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj vor asigura ordinea si linistea publica la manifestarile cultural- artistice organizate in municipiul Zalau si vor intensifica activitatile de patrulare auto in mediul rural, cu precadere in zonele unde se vor desfasura baluri, discoteci, precum si in zonele unde vor fi organizate activitati religioase. Pentru cazuri de tulburare a ordinii si linistii publice, cetatenii pot solicita interventia jandarmilor apeland numarul unic de urgenta 112.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »