Bijutierii din Salaj, sanctionati de OJPC

Magazin Salajean 4 februarie 2008 0

Inspectorii din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Salaj au efectuat, in luna ianuarie, un control tematic care a avut in vedere respectarea prevederilor legale la comercializarea bijuteriilor din metale si pietre pretioase.

Potrivit unui comunicat de presa remis de OJPC Salaj, au fost verificati mai multi agenti economici, din care patru au fost sanctionati pentru ca lucrau fara sa aiba autorizatia avizata pe anul trecut, cinci – pentru vanzarea unor bijuterii cu deficiente de marcare si sapte pentru ca nu aveau pretul afisat la produse si pentru ca nu au informat consumatorii cu privire la marfa comercializata. Pentru toate aceste deficiente, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 8.000 de lei.

OJPC Salaj sfatuieste cumparatorii sa nu achizitioneze bijuterii de la persoane neautorizate si sa verifice daca produsele sunt marcate sau nu. De asemenea, se arata in comunicatul de presa, cumparatorii sunt sfatuiti sa se asigure ca bijuteria achizitionata are un certificat in care sa-i fie descrise caracteristicile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »