Bijutierii din Salaj, avertizati de OJPC

Magazin Salajean 3 decembrie 2007 0

Bijutierii din Salaj, avertizati de OJPC

Inspectorii din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Salaj au efectuat, in luna noiembrie, un control tematic care a avut in vedere respectarea prevederilor legale la comercializarea bijuteriilor din metale si pietre pretioase.

Potrivit unui comunicat de presa remis de OJPC Salaj, au fost verificati 16 agenti economici, din care la 13 au fost constatate deficiente. Dintre acestea, amintim lipsa autorizatiei avizate pe anul in curs (la patru operatori), expunerea la vanzare a unor bijuterii marcate defectuos (marca aplicata era incompleta sau ilizibila la doi operatori) si lipsa informarii complete a consumatorilor. Astfel, inspectorii au gasit bijuterii ale caror pietre nu erau trecute pe eticheta, bijuterii in cazul carora pretul nu era trecut pe bucata ori pe gram, iar noua agenti economici au uitat sa informeze consumatorii cu privire la natura pietrelor din montura bijuteriilor.

Pentru toate aceste deficiente, au fost aplicate 13 avertismente.

Intrucat se apropie perioada cadourilor, OJPC Salaj sfatuieste cumparatorii sa nu achizitioneze bijuterii de la persoane neautorizate si sa verifice daca produsele sunt marcate sau nu. De asemenea, se arata in comunicatul de presa, cumparatorii sunt sfatuiti sa se asigure ca bijuteria achizitionata are un certificat in care sa-i fie descrise caracteristicile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »