Bijuteriile judetului nu au viza anuala

Magazin Salajean 9 martie 2007 0

In urma controalelor saptamanale efectuate de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj, s-a constatat ca majoritatea operatorilor care produc, comercializeaza sau depoziteaza bijuterii nu au autorizatia eliberata de catre ANPC vizata anual. Din acest motiv, OJPC Salaj reaminteste agentilor economici ca viza este obligatorie si poate fi obtinuta prin plata anuala a unei taxe de 100 de lei pentru fiecare operatiune pe care este autorizat sa o presteze. In cazul desfasurarii fara autorizatie a operatiunilur cu metale pretioase se aplica amenzi in valoare de 2.000, pana la 5.000 lei sau bunurile pot fi confiscate in favoarea statului.

Au fost controlati in cursul acestei saptamani 45 de agenti economici din judet, iar pe langa controalele tematice pentru verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea bijuteriilor din metale pretioase, aliaje ale acestora si pietre pretioase, s-a verificat si modul in care sunt respectate prevederile Legii 349/2002 pentru prevenirea efectelor consumului de produse din tutun. Au fost constatate incalcari in domeniul protectiei consumatorilor la 32 agenti economici si s-a aplicat o singura amenda in valoare de 3.000 de lei, ceilalti agenti primind doar avertismente si luand masuri de intrare in legalitate.

Dintre reclamatiile primite si solutionate de OJPC Salaj o mentionam pe ce venita din partea unui consumator care indica prezenta unor corpuri straine intr-o paine cumparata din Hida. Deoarece produsul nu a putut fi prezentat inspectorilor OJPC, iar la data controlului nu s-au gasit produse deficitare, reclamatia a fost considerata ca neintemeiata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »