Bicicleta salveaza planeta

Magazin Salajean 16 octombrie 2009 0

Bicicleta salveaza planeta

Nu bine a inceput noul an scolar ca ecologistii de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Simleu Silvaniei si-au si reluat activitatile legate de protejarea mediului inconjurator, incepute in anul scolar precedent, si despre care v-am informat la momentul respectiv.

Daca in primavara actiunea elevilor a vizat adunarea deseurilor de pe traseul spre cetatea dacica, si pregatirea terenului pentru amplasarea unor marcaje turistice pana la acest obiectiv istoric local, in acest sfarsit de septembrie elevii nostri, sub indrumarea profesorilor Alina Braban, Laura Mag si Alin Guler, au incercat sa atraga atentia concitadinilor despre poluarea cu CO2 si efectele ei asupra mediului si a sanatatii oamenilor.

Actiunea intitulata Bicicleta salveaza planeta s-a desfasurat miercuri, 30 septembrie, intre orele 10.30 -11.10. Au fost implicati un numar de 21 de elevi, care au organizat un mars pe biciclete prin centrul Simleului, sub atenta supraveghere a doua echipaje de la Politia Rutiera Simleu, care, pentru buna desfasurare a marsului, a blocat traficul pe centrul orasului. Elevii au impartit trecatorilor fluturasi ce contineau mesaje prin care se atragea atentia asupra riscurilor poluarii cu CO2, din cauza folosirii pe scara tot mai larga a masinii ca mijloc de locomotie, in defavoarea unor mijloace alternative mult mai ieftine si mai prietenoase cu mediul, cum ar fi bicicleta sau mersul pe jos. Acestea din urma, pe langa faptul ca nu polueaza, au si un rol benefic pentru mentinerea sanatatii fizice si psihice, dar, din pacate, intr-o lume tot mai moderna, mai grabita si mai nepasatoare, sunt tot mai rar folosite de catre oamenii maturi, dar si de catre copii si tineri.

Elevii nostri au dorit sa arate locuitorilor din Simleu, iar prin intermediul acestor randuri si locuitorilor din judetul nostru, ca se poate. Se poate si in Romania anului 2009 sa se ia atitudine fata de lucruri care ne privesc pe noi pe toti, pentru ca, in cele din urma, este in joc viitorul nostru si al copiilor nostri pe aceasta minunata planeta, PAMANT.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »