Betivii ce ajung in Urgenta ar putea plati spitalizarea

Magazin Salajean 5 mai 2010 0

Betivii ce ajung in Urgenta ar putea plati spitalizareaSenatorii din Comisia juridica au avizat favorabil, ieri, propunerea de modificare a Legii privind reforma domeniului medical, care prevede ca pacientii cu etilism acut care ajung la Urgenta sa plateasca din propriile buzunare cheltuielile de spitalizare.

Potrivit propunerilor de modificare a legii respective, serviciile medicale care nu sunt decontate din fondul national unic de asigurari sociale de sanatate vor fi suportate de asigurat.

Initiatorul acestui act normativ, independentul Tudor Ciuhodaru, a subliniat, in expunerea de motive, ca statul ar putea avea, astfel, o sursa de finantare suplimentara pentru sistemul medical intr-o perioada de criza, ponderea pacientilor cu etilism acut care se prezinta in urgenta fiind semnificativa. Consumul excesiv de alcool reprezinta un act voluntar care dauneaza sanatatii, existand campanii de informare ce avertizeaza asupra consecintelor negative ale abuzului de etanol. Exista recomandari ale CE privind reducerea efectelor negative ale abuzului de etanol, 7,4 la suta din totalul cazurilor de boala sau moarte prematura din UE sunt provocate de consumul abuziv de alcool, se mai arata in expunerea de motive.

In prezent, cheltuielile alocate tratamentului acestor pacienti sunt suportate din fondurile de urgenta, care sunt tot mai limitate de la un an la altul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »